یك كارشناس اقتصادی پاسخ داد

موانع جهش تولید كدامند؟

موانع جهش تولید كدامند؟ سیب پال: یك كارشناس اقتصادی سیاست گذاری های بانك مركزی و تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری توسط دولت را در تحقق جهش تولید لازم دانست و مواردی همچون نرخ بیكاری و تورم بالا، نوسانات نرخ ارز، تحریم ها، رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی منفی را موانع تحقق شعار سال اعلام نمود.


كمیل طیبی در گفت و گو با ایسنا، درباره موانع تحقق جهش تولید امسال اظهار نمود: باتوجه به سال استثنائی ۱۳۹۹ و مشكلات اقتصادی همچون رشد منفی اقتصادی، تورم، شدت تحریم ها، در فهرست سیاه FATA قرار گرفتن، نوسانات نرخ ارز و گسترش ویروس كرونا كه در سال ۱۳۹۸ وجود داشت، ركود و تورم مزمن شده در سال قبل وارد سال جاری می شود.
وی افزود: علاوه بر موارد ذكر شده در بالا، تعطیلی كسب وكارها به دنبال شیوع ویروس كرونا تحقق درآمدهای مالیاتی را به سبب مشكلات به وجود آمده در كسب وكارها به تاخیر می اندازد كه می تواند كسری بودجه را برای دولت به همراه بیاورد.
در ادامه این كارشناس اقتصادی با اعلان اینكه عوامل ذكر شده تاثیرات منفی بر بخش های مختلف خرد و كلان اقتصادی خواهند داشت، اظهار داشت: مشكلات اقتصادی مذكور به صورت نرخ بیكاری و تورم بالا، كاهش سرمایه گذاری و نوسانات نرخ ارز در اقتصاد كلان دیده می شود و این موارد تاثیرات منفی بر كارهای خرد اقتصادی می گذارد.

اهمیت سیاست گذاری های بانك مركزی در جهش تولید
طیبی اضافه كرد: دراین زمینه سیاست گذاری های بانك مركزی بسیار مهمست و باید سیاست های هدفگذاری تورم را مدنظر قرار دهد تا ثبات و آرامش در بازار ایجاد شود. بعنوان مثال عملیات بازار باز بعنوان یكی از سیاست های پولی و بانكی می تواند بازار دارایی را كنترل كند و نقدینگی سرگردان را به این بازار هدایت كند. همچنین، باید ضربآهنگ تحریم ها گرفته شود و اگر فرصتی برای دیپلماسی اقتصادی بوجود آمد، تعدیل تحریم ها دراین زمینه كمك می نماید.
این اقتصاددان درباره نقش بخش خصوصی و دولت در تحقق شعار سال، توضیح داد: مرز مشترك بین دولت و بخش خصوصی سرمایه گذاری است كه بین این دو بخش اشتراك به وجود می آورد. بخش خصوصی باید بازوی كارهای اقتصادی باشد زیرا، این بخش می تواند انگیزه برای سرمایه گذاری را ایجاد كند كه دولت دراین زمینه باید با تسهیلات، تشویق و حمایت، انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری را ایجاد كند. همین طور بوسیله سیاست هایی همچون تامین منابع مالی، ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری، تعدیل محیط كسب وكار، اصلاح قانون كار می تواند در تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد و جهش تولید نقش داشته باشد.

عدم وقوع رونق تولید به معنای واقعی در سال قبل
وی در پاسخ به اینكه تفاوت رونق تولید (شعار سال گذشته) و جهش تولید(شعار سال جاری) در چیست؟ اظهار داشت: این دو مفهوم تفاوت ماهوی اقتصادی ندارند برای اینكه ابزارهای یكسانی همچون سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، بهبود محیط كسب وكار و... دارند. رونق تولید یا جهش تولید به مدلول ایجاد ظرفیت های جدید برای تولید، كسب درآمد، سرمایه گذاری، اشتغال و... است اما اگر مراحل توسعه در این دو مفهوم را مقایسه نماییم، در رونق تولید باید به تولید انبوه برسیم درحالیكه در جهش تولید باید گام های بلندتری در ظرفیت های اقتصادی برداشته شود تا جهش صورت بگیرد.
این كارشناس اقتصادی در آخر سخنانش درباره تحقق رونق تولید در سال گذشته، اشاره كرد: ممكنست كه در بعضی بخش ها كه امكان صادرات داشتند همچون محصولات غیرنفتی رونق تولید اتفاق افتاده باشد اما در مجموع با رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی منفی نمی توانیم بگوییم كه به معنای واقعی رونق تولید اتفاق افتاده است.



1399/01/15
21:34:42
5.0 / 5
2893
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است