بانکها هک شدند؟!

بانکها هک شدند؟! به گزارش سیب پال، معاون بانک مرکزی ادعای هک بانکها را رد کرد و اظهار داشت: داده های مردم محفوظ بوده و هیچ نشت اطلاعاتی رخ نداده است.


به گزارش سیب پال به نقل از خبر آنلاین، مسعود پشم چی، معاون نظام های پرداخت و تکنولوژی های جدید بانک مرکزی، در ادامه نشست دومین نشست تبادل نظر کمیسیون اقتصادی با تمرکز بر ضریب امنیت بانکداری الکترونیک و پیش گیری از اختلال خدمات، ضمن اشاره به ادعاهای طرح شده از طرف یک گروه هکری بر اساس حمله به زیر ساخت چند بانک اظهار داشت: این گروه مسئولیت حمله را بر عهده گرفته و ادعاهایی نیز مطرح کرده است، اما از نظر عملیاتی و فنی این ادعاها ناصحیح است.
تسنیم نوشت: وی ادامه داد: موضوع نشت داده ها بطور کامل بررسی شده و تا حالا هیچ گونه از دست رفتن یا انتشار اطلاعات رخ نداده است و داده های مردم و مشتریان حفظ شده است.
پشم چی اضافه کرد: گزارش هایی نیز در تعدادی رسانه های غربی درباره ی این گروه هکری انتشار یافته است. همین طور در خبرگزاری رویترز و کانال های تلگرامی مطالبی انتشار یافته که این حملات را به رژیم صهیونیستی منتسب می کند. در جلسات مختلف نیز نمایندگان مرکز ملی فضای مجازی به این مورد اشاره کرده اند، اما اعلام رسمی در این خصوص بر عهده مراجع ذی صلاح است.
وی اشاره کرد: اتفاقی که روز سه شنبه رخ داد، از نظر فنی مشابه حمله ای بود که قبل تر در بانک سپه اتفاق افتاده بود، اما اعلام رسمی درباره ی منشاء حمله باید از طرف نهادهای مسئول صورت گیرد.
معاون نظام های پرداخت و تکنولوژی های جدید بانک مرکزی با اعلان اینکه منشاء حادثه در سیستم های مربوط هنوز بطور کامل مشخص نشده است، اظهار داشت: همکاران شرکت خدمات انفورماتیک و شبکه بانکی طی 17 تا 18 روز گذشته، حتی در روزهای تاسوعا و عاشورا، بصورت شبانه روزی برای برگرداندن خدمات تلاش کردند. با وجود این که منشاء حمله مشخص نشده بود، برای ارایه خدمات به مردم ریسک راه اندازی مجدد سیستم ها پذیرفته شد، اما همان گونه که مشاهده شد، روز شنبه باردیگر حمله تکرار شد.
وی اضافه کرد: به این علت از شرکت خدمات خواسته شد تمرکز خودرا بر شناسایی منشاء حمله و کمک به راه اندازی سیستم های جایگزین در بانکها قرار دهد، برای اینکه تا آن زمان که منشاء حادثه مشخص نشود، هرگونه تلاش فنی امکان دارد بی نتیجه باشد.
پشم چی اشاره کرد: بانک مرکزی نیز تمرکز خودرا بر محافظت از سیستم های حاکمیتی و بین بانکی قرار داده است، برای اینکه احتمال تکرار چنین حملاتی وجود دارد و باید هم توان مقابله و هم توان بازیابی سریع سیستم ها تقویت شود.
وی ادامه داد: هرچند گزارشهای فنی تهیه شده، اما به علت وجود برخی ملاحظات امنیتی، امکان انتشار جزییات آن وجود ندارد.
معاون نظام های پرداخت و تکنولوژی های جدید بانک مرکزی اظهار داشت: راهکارهای جایگزین درحال راه اندازی است. این سیستم های جدید از نظر ساختار دفاعی با سیستم های قبلی تفاوت دارند و مهم ترین مزیت آنها، کاهش زمان بازیابی در صورت حمله مجدد است.
وی اظهار داشت: در سیستم های قبلی، به علت پیچیدگی و کمبود نیروی متخصص، بازیابی ممکن بود چند روز یا حتی یک هفته زمان ببرد، اما در سیستم های جایگزین، زمان بازآوری به مراتب کمتر خواهد بود و این مورد به مدیریت بهتر بحران کمک می نماید.
پشم چی در انتها تاکید کرد: موضوع فرسودگی تجهیزات قبل از این وجود داشته، اما علت این حادثه نبوده است؛ چونکه در مرحله دوم، تجهیزات تعویض و مدیریت جدید نصب گردید، اما حمله باردیگر تکرار شد. ازاین رو منشاء حادثه را نباید فقط به فرسودگی تجهیزات نسبت داد و دراین خصوص نیز مراجع تخصصی و متولی باید نظر غایی را اعلام کنند.

منبع:

1405/04/09
20:25:28
0.0 / 5
5
تگهای خبر: آنلاین , اقتصاد , بازی , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی ؛ سیب پال، خدمات مالی هوشمندانه، همراه شما در دنیای اقتصاد

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است