معاون رئیس جمهور خبر داد؛

آغاز نام نویسی استخدام ۱۵ دستگاه در خرداد

آغاز نام نویسی استخدام ۱۵ دستگاه در خرداد به گزارش سیب پال، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از آغاز نام نویسی آزمون استخدامی جذب نیرو در ۱۵ دستگاه اجرایی همچون آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در خرداد سال جاری و برگزاری آزمون در تیرماه سالجاری اطلاع داد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علاءالدین رفیع زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور که میهمان خبرگزاری جمهوری اسلامی بود، با حاضرشدن در استودیوی ایرنا از برنامه های این سازمان برای اصلاح امور اداری کشور آگاهی داد و جزئیاتی از اقدامات انجام شده برای ساماندهی نیروهای انسانی دولت را رسانه ای کرد.
وی بر این اعتقاد است که برنامه اصلاح نظام اداری در بازه ۴ ساله اجرا می شود، از برنامه ریزی ها برای بهبود و نظام مند کردن استخدام ها سخن گفت.
معاون رئیس جمهور در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در رابطه با برنامه اصلاح نظام اداری کشور که از طرف این سازمان درحال برنامه ریزی و پیاده سازی است و انتظارات رئیس جمهور از این سازمان، اظهار داشت: اصلاح نظام اداری یکی از وظایف اصلی سازمان استخدامی کشور بوده و هست؛ رئیس جمهور پزشکیان در جلسه ای که به این سازمان آمد، اصرار کرد اگر سازمان اداری و استخدامی کشور بتواند نقش خودرا به مفهوم واقعی در راه اصلاح نظام اداری کشور ایفا کند، خیلی از از مسایل نظام اداری و مدیریتی کشور قابل حل است.

برنامه اصلاح نظام اداری دستگاهها به جز چند سازمان، نهائی شده است

رفیع زاده در رابطه با با اهمیت ترین اقداماتی که این سازمان از شروع دولت چهاردهم انجام داده است، اظهار داشت: در چند ماه گذشته درگیر مسایل نظام اداری بودیم؛ نخستین کاری که برای اجرای دستور رئیس جمهور انجام دادیم، تدوین برنامه جامع «برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم» بود که البته مطالعات آن از قبل انجام شده بود و با دستور رئیس جمهور، این مطالعات تکمیل شد.
وی اضافه کرد: حالا مراحل اجرای برنامه اصلاح نظام اداری در دولت چهاردهم شروع شده و نقش هر کدام از دستگاه های اجرائی درحال نهائی شدن است که بعد از آنکه این نقش ترسیم شد، به دستگاهها ابلاغ می شود.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: حالا به جز ۷ یا ۸ دستگاه بقیه دستگاهها برنامه های عملیاتی که در راه برنامه اصلاح نظام اداری باید انجام دهند به همراه اهداف کمّیِ مشخص، حدودا آماده شده که تا دو هفته آتی ایلاغ می شود و این مساله مبنای عمل ما در اصلاح نظام اداری خواهد بود.


اصلاح نظام اداری نهایتاً منجر به کاهش هزینه های دولت و افزایش راندمان می شود

معاون رئیس جمهوری در جواب این پرسش که آیا روند اجرای این برنامه، پیچیده، هزینه بَر و زمان بَر است؟ اشاره کرد: اصلاح نظام اداری در نهایت منجر به افزایش هزینه نخواهد شد بلکه منجر به کاهش هزینه و افزایش راندمان می شود؛ البته ممکنست در جایی مثلا سامانه یا نرم افزاری تهیه نماییم که نیازمند هزینه است ولی این هزینه کرد در راه کاهش هزینه های کلان نظام اداری است.
رفیع زاده اضافه کرد: بعبارت دیگر دنبال این هستیم تا هزینه های نظام اداری را بوسیله اصلاح فرآیندها و کاهش اندازه دولت کاهش و با اصلاح این نظامات افزایش راندمان را محقق نماییم.
وی در رابطه با جزییات برنامه اصلاح نظام اداری دولت اظهار داشت: این برنامه ۶ محور دارد که هر محور دنبال هدف های خاص خود است؛ بعنوان مثال در محور اول در عرصه ساختار و اندازه دولت دنبال واگذاری وظایف، اختیارات و ماموریت ها به واحدهای عملیاتی و بخش غیر دولتی هستیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید بر این که بدنبال کاهش اندازه دولت از محل تعریف دقیق ماموریت ها و وظایف دستگاه های اجرائی و تفکیک ماموریت های حاکمیتی و ستادی و در کنار آنها، وظایف تصدی گری هستیم، افزو: هدف این کار این است که بتوانیم وظایف حاکمیتی و سیاستگذاری را بر عهده ستاد وزارت خانه ها بگذاریم و بقیه وظایف را جدا نماییم و آن چه بوسیله بخش های غیردولتی، واحدهای عملیاتی، استانی و شهرستانی قابل انجام است را به آنها واگذار نماییم.

نقشه راه توسعه دولت هوشمند ابلاغ شد

معاون رئیس جمهوری محور دیگرِ نظام اصلاح اداری را هوشمندسازی دولت مطرح کرد و اظهار داشت: بتازگی سند مربوط به نقشه راه توسعه دولت هوشمند را به عنوان یکی از زیربرنامه های سند تحول اداری دولت چهاردهم مصوب و ابلاغ شد؛ این سند، سند بسیار مهمی است و اقدامات گسترده ای را ذیل این سند دنبال خواهیم کرد.
رفیع زاده گفت: یکی از این برنامه ها، مدیریت مبتنی بر داده است که مسیر حرکت خودرا از تصمیم گیری برمبنای مطالعات نظری به سوی تصمیم گیری ها برمبنای داده های واقعی که وجود دارد، منتقل و با این کار مدیریت ها مبتنی بر داده باشد.


قرار نیست تعدیل نیروی گسترده داشته باشیم

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با این که آیا برنامه اصلاح اداری دولت به کاهش نیروی انسانی در دستگاههای اجرائی منجر خواهد شد، اشاره کرد: محور دیگر برنامه اصلاح نظام اداری در عرصه سرمایه انسانی است؛ در این بخش، بحث جذب و اصلاح روش های جذب و استخدام نیروی انسانی پیگیری می شود و فقط بحث تعدیل نیروی انسانی مطرح نیست.
رفیع زاده اشاره کرد: باآنکه قانون بر کاهش نیروی انسانی در دولت تأکید دارد اما این که صرفا بدنبال تعدیل نیروها باشیم، هدف نهائی ما نیست بلکه دنبال این هستیم تا در جاهایی مانند حوزه های عملیاتی که جذب نیرو ضروریست، مجوز استخدام به آنها بدهیم و در مقابل از ستاد و جاهایی که انباشت نیرو داریم، به واحدهای عملیاتی رهسپار نماییم تا در این زمینه ها بتوانند خدمت رسانی کنند.
وی یکی دیگر از محورهای این برنامه را ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرائی، مدیران و کارمندان و هم راندمان دانست و اضافه کرد: هر کدام از این محورها اهداف و برنامه های اجرائی دارد که مجموعاً ۴۷ برنامه عملیاتی ذیل این ۶ محور می شود.

برنامه اصلاح نظام اداری ظرف ۴ سال اجرا می شود

رفیع زاده درباب باید بازه زمانی درنظر گرفته شده برای اجرای این برنامه اظهار داشت: این برنامه برای دولت چهاردهم طراحی و سهم هر دستگاه در آن مشخص شده است بطوریکه حتی انحلال و ادغام سازمانی هم خواهیم داشت.
معاون رئیس جمهور با اعلان اینکه ماده ۱۰۵ قانون برنامه هفتم پیشرفت تکالیف مهمی را به عهده سازمان اداری و استخدامی گذاشته است، گفت: البته نمی خواهم از بحث انحلال استفاده کنم؛ ابتدا وظایف و ماموریت هایی که فلسفه وجودی هر دستگاه اجرائی ایجاب می کند که آن خدمات را ارائه کند یا راهبری کند احصا می نماییم و سپس وظیفه راهبری و نظارت بر آنرا به عهده ستاد وزارتخانه می گذاریم و ماموریت های ذاتی دستگاه اجرائی را از تصدی گری ها جدا کرده و به بخش غیردولتی که بهتر از بخش دولتی انجام می دهد، واگذار می نماییم.



انحلال دستگاه های اجراییِ مازاد به مفهوم تعدیل نیروی آنها نیست

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اشاره کرد: بعد از آنکه ماموریت ها وظایف هر دستگاه مشخص و امور غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی واگذار شد، از دل اینها یک سری ادغام ها صورت می گیرد که به منزله انحلال کامل و اخراج نیروها نیست بلکه دنبال تنظیم گری صحیح نیروها هستیم تا همان نیرو در عرصه های دیگر مورد استفاده قرار گیرد یا این که کمک نماید تا همان واحد وظیفه اش به نحو بهتری صورت گیرد.
رفیع زاده اضافه کرد: در چنین نگاهی وظایف تصدی گری را به چند حوزه واگذار می نماییم که شامل بخش غیردولتی، شرکت های خصوصی، نهادهای عمومی غیردولتی و واحدهای استانی و شهرستانی است.
ادارات دولتی شهرهای زیر ۷۰ هزار نفر در یک ساختمان تجمیع می شوند
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: مقرر است در شهرستان هایی که زیر ۷۰ هزار نفر جمعیت دارند، مجتمع های اداری راه اندازی شود تا همه ادارات زیر نظر فرماندار شهرستان تجمیع شوند؛ با این اقدام هم نظارت بهتری اعمال می شود و هم شهروندان برای دریافت خدمت به نقاط مختلف شهر تردد نمی کنند.
رفیع زاده صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش ترافیک و همین طور بهبود فرآیندهای اداری و دریافت استعلام ها را از مزیت های این کار برشمرد و اظهار داشت: خروجی این کار رضایت مندی مردم، افزایش راندمان و کاهش هزینه ها خواهد بود.
وی اضافه کرد: فرض کنید در یک شهر ۳۰ اداره تجمیع شود که در این صورت در بخش انرژی، حمل و نقل و پشتیبانی صرفه جویی صورت می گیرد.
سامانه فواد ۱۲۸ چیست؟
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با راه اندازی سامانه فواد هم اظهار داشت: سامانه «فواد» (فوریت های اداری ۱۲۸) یک شماره سه رقمی است که مردم می توانند تماس بگیرند و مشکلات خوددر مراجعه به دستگاه اداری را گوشزد کنند؛ این سامانه یکی از زیربرنامه های اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم است که آنرا عملیاتی کردیم و الان بصورت پایلوت در استان قزوین درحال اجراست.
رفیع زاده اشاره کرد: هدف ما این بود که در قالب برنامه فواد از سمت مردم به سوی اصلاح نظام اداری حرکت نماییم به این معنا که بوسیله این شماره سه رقمی نظرات یا شکایت های مردم دریافت شود و در هر اداره ای تخلفی مشاهده نمودند یا مثلاً کارمند پشت میزش نبود یا برخورد نامناسبی با ارباب رجوع یا درحال انجام کار غیر اداری بود یا درخواست های خارج از خارج از عرف اداری از مواجعه کنندگان داشت، تماس بگیرند تا ناظران اداری بلا فاصله برای حل مشکل ورود کنند.
معاون رئیس جمهور این نکته را یادآوری کرد که نظرات مردم در سامانه فواد جمع آوری کرده و مبنای عمل اصلاح نظام اداری قرار می گیرد و در این زمینه توضیح داد: یک نقشه حرارتی داریم که در آن مشخص می شود در کدام شهرستان استان قزوین نارضایتی وجود دارد یا این نارضایتی مربوط به کدام فرایند، یا کدام شخص یا کدام اداره است.



هدف نهائی ما از اصلاح نظام اداری، کسب رضایت مردم است
رفیع زاده با تأکید بر این که خروجی اصلاح نظام اداری باید به آسانی مردم در دریافت خدمات مورد نیاز منجر شود، گفت: رئیس جمهور در مسافرت اخیر خود به استان کرمانشاه هم بر این امر اصرار کرد که رضایت مردم در نهایت هدف ماست؛ هدف اصلی ما هم در سازمان اداری و استخدامی، پاسخگویی سریع به مردم است؛ گاهی مردم شکایت می کنند که انجام یک پروسه اداری یک تا دو ماه طول می کشد و مشخص نیست چه اتفاقی می افتد.
وی بیان کرد: یکی از تفاوت های سامانه فواد با سامانه هایی مثل ۱۳۶ یا ۱۱۱ و شماره های مشابه دیگر این است که ما دنبال حل فوری مسأله هستیم هم اکنون میانگین رسیدگی به شکایات مردم در این سامانه و گزارش دهی به شاکیان در استان پایلوت (قزوین)، زیر ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه است چون رفع اشکال را به فرد شکایت کننده، بازخورد هم می دهیم. در مجموع درحال کاهش مدت زمان آن هستیم.
جزییات سازوکار سامانه ۱۲۸
عضو کابینه دولت دوازدهم در رابطه با این که تا حالا چند تماس با سامانه فواد در استان قزوین گرفته شده اظهار داشت: به طور متوسط روزانه بین ۱۷۰ تا ۲۲۰ تماس گرفته می شود استانهای دیگر هم به تدریج به سامانه فواد اضافه می شوند تا در نهایت در کل کشور فعال شود.
رفیع زاده با اعلان اینکه حالا بیشتر سوالات و تماس ها با سامانه فواد در رابطه با کارکرد این سامانه است، اضافه کرد: گاهی روزانه ۱۰ تا ۲۰ تا شکایت از دستگاه های اداری ثبت می شود که بلا فاصله همکاران ما در دستگاه های اجرائی برای حل آن ورود و اقدام می کنند.
معاون رئیس جمهور توضیح داد: در سامانه فواد پروسه به این صورت است که کاربر با سامانه تماس می گیرد، بلا فاصله کد رهگیری به او داده می شود، سپس سیستم بلا فاصله شکایت وارده را به دفتر بازرسی آن دستگاه ارجاع می دهد؛ تا آن زمان که این مشکل حل نشود سیستم، اخطار می دهد تا پاسخ فرد مراجعه کننده داده شود؛ ضمن این که فرد شاکی باید احراز هویت شود و نمی تواند ناشناس باقی بماند.
چسباندن تراکت تهدید قضایی مردم در صورت ایجاد سر و صدا در ادارات، ممنوع شد
وی در رابطه با ممنوعیت چسباندن تراکت تهدید ارباب رجوع به محکومیت قضایی در ادارات و دستگاه های اجرائی توضیح داد: ممنوعیت چنین اقدامی را برای دستگاه های اجرائی بخشنامه کردیم و نباید چنین برچسب هایی در ادارات زده شود چونکه کارمند وظیفه اش این است که درست خدمت عرضه بدهد تا تجمع مراجعان اتفاق نیفتد چون اگر او درست خدمات عرضه ندهد خودش عملا مورد افترا خواهد بود بدین سبب باید اول آن سیستم درست کار کند تا مردم تجمع و داد و بیداد نکنند.
رفیع زاده با تأکید بر این که پرسنل باید با احترام و تکریم با مردم صحبت کنند، اضافه کرد: کارمندان به استناد مواد ۹۰ و ۹۱ فصل ۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و مواد مختلف دیگر موظف به عرضه درست خدمات به مردم عرضه هستند و چسباندن این کاغذ که اگر داد و بیداد یا رعب و وحشت ایجاد کنید، محکومیت قضایی در انتظار شماست، مردود است ما این اقدام را ممنوع اعلام کردیم؛ عزیزانی که به دستگاه های اجرائی و ادارت مراجعه می کنند در صورت مشاهده اینطور موارد بلا فاصله با ۱۲۸ تماس بگیرند.



همه ایثارگران مشمول قانون تبدیل وضعیت، استخدام شدند
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در رابطه با آخرین وضعیت استخدام مشمولان خدمات به ایثارگران اظهار داشت: تا حالا تقریباً همه آنهایی که مشمول این قانون بودند، استخدام شده اند؛ اگر در بعضی دستگاهها تابحال موانعی برای جذب وجود داشته است، باید انجام دهند اما تا جایی که اطلاع دارم این اتفاق رخ داده و جاهایی هم که انجام نشده باید برنامه ریزی کنند و انجام دهند.
استخدام های ستادی ممنوع
وی درباب برگزاری آزمون های استخدامی گفت: رویکرد سازمان اداری و استخدامی کشور و دولت در عرصه استخدام این است که تا جایی که ممکنست از دادن مجوز استخدام به ستاد وزارتخانه ها پرهیز نماییم به ویژه که تکلیف قانونی بر اساس کاهش نیروی انسانی داریم تلاش داریم تا استخدام ها در شهرستان ها و واحدهای عملیاتی که مردم خدمات از آن واحدها دریافت می کنند اتفاق بیفتد.
کارنامه کتبی آزمون ملاک استخدام است تا مصاحبه و ارزیابی ها
رفیع زاده اضافه کرد: رویکرد دوم ما در بحث استخدام این است که ما در برگزاری آزمون های استخدامی کاملا عدالت را رعایت کنیم؛ برخلاف گذشته که بیشتر وزن آزمون استخدامی روی مصاحبه و ارزیابی های تکمیلی پس از آزمون کتبی بود بنا داریم تا در آزمون های پیشِ رو همچون آموزش وپرورش که برگزار خواهیم کرد ۷۰ درصد مبنای جذب آزمون کتبی و ۳۰ درصد ارزیابی های تکمیلی و مصاحبه باشد.
معاون رئیس جمهور اشاره کرد: اگر رقابت را به سوی آزمون های کتبی ببریم، دخل و تصرف کمتر در رویه های جذب رخ خواهد داد ضمن آن که برای بخش ۳۰ درصدی هم دستورالعملی آماده کردیم تا مصاحبه ها سلیقه ای نباشد یعنی سوال های مشخص و در چهارچوب دستورالعامل واحد طراحی می شود تا ملاک سنجش میزان توانمندی های افراد به عنوان ارزیابی های تکمیلی باشد نه سوال های بی ربطی که ارتباطی با مبحث ندارد.
آزمون استخدامی ۱۵ دستگاه در تیر ماه؛ ثبت نام در خرداد
وی تاکید کرد: تا حالا مجوز استخدام حدود ۱۵ دستگاه آماده شده است؛ بیشترین مجوزهایی که از بین این ۱۵ دستگاه داده شده، وزارتخانه های آموزش وپرورش و بهداشت هستند که ثبت نام را در خرداد ماه شروع و آزمون را در تیرماه برگزار خواهیم کرد.
مشکلات استخدام اعضای هیات علمی برطرف شد
معاون رئیس جمهور در رابطه با مشکلاتی که برای جذب قبول شدگان آزمون استخدام اعضای هیات علمی که در دولت قبل نتایج آن اعلام شده بود اشاره کرد: یک سری مسایل در وزارت علوم بود که طی جلساتی که همکاران ما با این وزارت خانه برگزار کردند، برطرف شد؛ هم اکنون مشکلی که به شرط تصمیم سازمان اداری و استخدامی برای صدور کد استخدامی استادان دانشگاه باشد و در فرآیندهای این سازمان گیر کرده باشد، نداریم؛ ضمن این که بحث جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها فرآیندهای پیچیده ای در وزارت علوم دارد که ممکنست در این وزارت خانه متوقف شده باشد.


مجوز استخدام نیرو به قوه قضاییه را دادیم
رفیع زاده در رابطه با استخدام در دستگاه های خارج از دولت مثل قوه قضاییه یا دستگاه هایی که آزمون های استخدامی خاص دارند اظهار داشت: قوه قضاییه هم اکنون برای برخی از زیر مجموعه هایش درخواست جذب داشت که مجوزهای لازم را به آنها دادیم چون طبق قانون همه دستگاه های اجرائی در همه حوزه ها باید از سازمان اداری و استخدامی مجوز بگیرند و ما هم باتوجه به بررسی های قانونی و «کارسنجی» که آیا این دستگاه نیرو نیاز دارد یا خیر؟ یا این که در کدام حوزه ها یا شهرها نیاز به جذب نیرو دارد، برمبنای آن مجوز جذب می دهیم.
آخرین وضعیت نیروهای شرکتی دولت
رئیس سازمان اداری و استخدامی در رابطه با آخرین وضعیت سامانه «سایر» درمورد جمع آوری اطلاعات نیروهای شرکتی دولت اظهار داشت: تا حالا اطلاعات حدود ۷۰۰ هزار نفر در این سامانه ثبت شده ولی برخی از دستگاهها بازهم باقیمانده اند که اطلاعات نیروهای شرکتی خودرا ثبت نکرده اند؛ فکر می کنم ۱۰۰ هزار نفر دیگر به این فهرست اضافه خواهد شد ولی تابحال اطلاعات حدود ۷۰۰ هزار نفر درج شده است.



منبع:

1404/03/04
13:16:37
0.0 / 5
9
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
سیب پال sibPal
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سیب پال

اخبار اقتصادی ؛ سیب پال، خدمات مالی هوشمندانه، همراه شما در دنیای اقتصاد

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است