یك كارشناس:

سهامداران نگران نباشند

سهامداران نگران نباشند به گزارش سیب پال، یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در همه جای دنیا بحران ها و ریسک های غیراقتصادی در کوتاه مدت اثرات منفی بر بازار بورس دارد اما این بازار در بین مدت خویش را بازیابی می کند و در ایران هم طی ۲۷ سال قبل بازار سرمایه با رشد ۴۶۰۰ برابری بالاترین میزان سوددهی را داشته و معتقدم بورس در آینده نه چندان دور مقصد اصلی نقدینگی ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومانی خواهد بود.


فردین آقابزرگی در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: تجربه دو دهه گذشته از حادثه ۱۱ سپتامبر که منجر به جنگ آمریکا و افغانستان شد گرفته تا جنگ آمریکا و عراق، بحران سال ۲۰۰۸ اقتصاد جهان، ترور سردار سلیمانی در سال ۹۸ و دیگر تنش ها گویای آنست که این رخدادها برای مدت کوتاهی اثرات منفی بر بازارهای مالی به وجود آورده اما ادامه دار نبوده است.

اجتناب ناپذیر بودن ریزش بورس در زمان تنش ها
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه ایران محور مخاصمات اخیر قرار گرفته و به سبب ماهیت نقدشوندگی بازار سرمایه، این بازار بیشترین تأثیر را در میان بازارهای مالی داشته است. در چنین روزهایی کسی به سادگی نمی تواند مسکن یا خودرو بفروشد و همه سراغ دارایی های نقدشونده مثل سهام می روند. ازاین رو ریزش بورس در نخستین روز بعد از پاسخ ایران به اسرائیل، یک مبحث اجتناب ناپذیر بود.

محدود کردن دامنه نوسان تصمیم درستی بود
این کارشناس بازار سرمایه، تصمیم سازمان بورس در خصوص محدود کردن دامنه نوسان را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این تصمیم درستی برای جلوگیری از ورود ضرر و زیان به سهامداران غیرحرفه ای بود؛ چونکه معمولاً افراد آماتور از این مساله غافل هستند که باوجود نوسان بازار سرمایه، این بازار بیشترین بازده را در طولانی مدت داشته است.

رشد ۴۶۰۰ برابری بورس در ۲۷ سال اخیر
آقابزرگی تصریح کرد: اگر تایم فریم بلندمدت را بررسی نماییم می بینیم بازار سرمایه طی حدود ۲۷ سال قبل بالغ بر ۴۶۰۰ برابر رشد کرده است؛ در صورتیکه قیمت سکه در طول این مدت ۲۷۰۰ برابر و دلار ۱۹۰۰ برابر شده است. هم چنین از زمانیکه شاخص بورس در اواخر دهه ۹۰ به سبب افزایش بیش از حد به عدد ۱۰۰ برگردانده شد طی ۱۳ سال ۲۱۰۰ برابر شده است.
وی با انتقاد از اینکه مدیران تصمیم گیر در بورس گاها به اتفاقات پیرامونی واکنش مناسبی نشان نمی دهند اظهار داشت: سال قبل وقوع مسائلی همچون تغییر خوراک پتروشیمی ها، افزایش نرخ بهره، قیمت گذاری دستوری در شرکتهای گروه پالایشی و خارج کردن برخی کالاها مثل خودرو از بورس کالا منافع ذی نفعان بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار داد. از این جهت لازم بود دامنه نوسان در بورس محدود شود اما این تصمیم اتخاذ نشد و اعتماد عمومی به بازار سرمایه بیشتر از پیش کاهش پیدا کرد.

لزوم پشتیبانی از منافع سهامداران بر مبنای ماده ۷ قانون اوراق بهادار
این کارشناس بورس اشاره کرد: بر مبنای ماده ۷ قانون اوراق بهادار ضروری است تصمیماتی به منظور پیش گیری از وقوع اتفاقاتی که منافع ذی نفعان بازار سرمایه را مخدوش می کند اتخاذ شود. اگر این وظیفه توسط مسؤلان بورس بموقع انجام می شد بورس تا این اندازه نسبت به ریسک های غیراقتصادی، بیش واکنش نداشت. به صورت مثال در مبحث حمله موشکی حماس به اسرائیل شاهد نوعی بی اعتنایی مسؤلان به عملکرد بازار سرمایه بودیم. در ادامه خیلی از سهامداران بیش از حد هیجانی رفتار کردند و متضرر شدند.
آقابزرگی در تحلیل شرایط آینده بازار سرمایه اظهار داشت: کارنامه بورس نشان داده معمولاً در دوره های میان مدت خویش را بازیابی می کند و در بلندمدت بازدهی بیشتر از دیگر بازارها خواهد داشت. بر این اساس معتقدم جای نگرانی نیست چون که در بین مدت حتما بازار بورس مقصد حرکت نقدینگی حدود ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومانی خواهد بود.
ازاین رو گزارش، بعد از پاسخ سپاه پاسداران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، بازار سرمایه کاهش را تجربه نمود و بنظر می رسد اثرات هیجانی این رخداد غیراقتصادی سبب افزایش فشار فروش در بورس شد. البته سازمان بورس با ایجاد جلسه اضطراری دامنه نوسان در بازار سرمایه را به یک درصد کاهش داده که این تصمیم تا سه روز اجرا می گردد.
به هر ترتیب، امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحد کاهش پیدا کرد و به رقم دو میلیون و ۱۹۶ هزار و ۷۷۶ واحد رسید. شاخص هم وزن هم با افت ۲۶۷۷ واحد در عدد ۷۲۳ هزار و ۵۳۹ واحد ایستاد.



1403/01/26
19:03:54
0.0 / 5
125
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است