تورم در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس کاهشی است

تورم در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس کاهشی است خراسان رضوی گزارش شرکت کامکو اینوست (شرکت خدمات مالی و سرمایه گذاری کویتی) نشان میدهد که تورم در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بطور قابل توجهی کمتر از بیشتر کشورهای پیشرفته و بازارهای نوظهور در بحبوحه کارهای اقتصادی بهبود یافته است که ناشی از افزایش قیمت نفت و گاز بوده.


به نقل از نشنال نیوز، در این گزارش آمده است که کشورهای حاشیه خلیج فارس منابع متنوعی برای واردات مواد غذایی دارند که به آنها کمک کرده است تا اختلالات زنجیره تأمین مواد غذایی ناشی از درگیری اوکراین را تحمل کنند و تورم هم پایین باقی بماند. سقف قیمت های دولتی در اقلام غذایی ضروری و سوخت هم خانوارهای شورای همکاری خلیج فارس را از افزایش شدید قیمت مواد غذایی و سوخت مصون نگه داشت.
به علت اختلالات زنجیره تأمین، قیمت های بالاتر کالاها و درگیری اوکراین، تورم در سرتاسر جهان به افزایش خود ادامه می دهد.
در ایالات متحده، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه ژوئن به بالاترین میزان در ۴۰ سال قبل یعنی ۹.۱ درصد در سال و به صورت مشابه، نرخ تورم در اتحادیه اروپا در همان ماه ۸.۶ درصد افزوده شد.
صندوق بین المللی پول اعلام نموده است که پیشبینی می شود تورم در سطح جهان امسال به صورت متوسط ۸.۳ درصد باشد که در مجموع ۶.۶ درصد در اقتصادهای پیشرفته و ۹.۵ درصد در بازارهای نوظهور و اقتصادهای درحال توسعه خواهد بود.
صندوق بین المللی پول در آخرین چشم انداز اقتصادی منطقه ای خود اعلام نمود که انتظار دارد نرخ تورم شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۲۲ به ۳.۳ درصد و برای سال ۲۰۲۳ به ۲.۳ درصد افزایش یابد. به قول کامکو، صندوق بین المللی پول انتظار دارد تورم کویت در سال ۲۰۲۲ به صورت متوسط ۴.۸ درصد باشد که بالاترین نرخ در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.
کامکو با استناد به گزارش صندوق بین المللی پول اظهار داشت: در عربستان سعودی، بزرگترین اقتصاد جهان عرب، پیشبینی می شود که تورم در سال ۲۰۲۲ به ۲.۵ درصد برسد که پایین ترین میزان در بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. این شرکت اظهار داشت که وام دهنده مستقر در واشنگتن همینطور رشد تورم ۳.۷ درصدی را برای امارات و عمان و ۳.۷ درصد برای قطر و بحرین امسال پیشبینی کرده است.
انتظار می رود نرخ تورم در بعضی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تحت تاثیر تغییرات قیمت های جهانی نفت و مواد غذایی باشد. در نتیجه تحولات جهانی همینطور تأثیر برخی کشورها بر افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده یا اعمال مالیات، انتظار می رود که نرخ تورم در شورای همکاری خلیج فارس به صورت متوسط در سال ۲۰۲۲ به ۲.۲ درصد و در سال ۲۰۲۳ به ۲.۴ درصد برسد.
انتظار می رود نرخ تورم در سایر کشورهای عربی صادرکننده نفت خارج از شورای همکاری خلیج فارس همچون الجزایر، عراق، یمن و لیبی در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به ترتیب به حدود ۱۱.۴ درصد و ۱۱.۸ درصد افزایش یابد. کامکو با استناد به داده های صندوق پول عرب اظهار داشت که در مورد کشورهای عربی واردکننده نفت، انتظار می رود نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ به ۶.۶ درصد برسد و در سال ۲۰۲۳ به ۵.۲ درصد کاهش پیدا کند.
همینطور انتظار می رود افزایش قیمت نفت به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس کمک نماید تا تأثیری را که افزایش نرخ بهره آمریکا امکان دارد بر بخش های اقتصادی غیرنفتی آنها بگذارد، جبران کند و این امر سبب بهبود وضعیت نقدینگی داخلی در شورای همکاری خلیج فارس و ایجاد سیاست های مالی انبساطی می شود.
در بحبوحه نگرانی های در ارتباط با عرضه به علت حمله نظامی روسیه به اوکراین، نفت همچنان به روند صعودی خود ادامه داد. برنت از آغاز سال تابحال حدود ۳۰ درصد افزوده شد است.
به دنبال تحریم های آمریکا و بریتانیا بر واردات نفت خام روسیه، این معیار در آوریل به بالاترین میزان در ۱۴ سال گذشته یعنی حدود ۱۴۰ دلار در هر بشکه رسید.
عربستان سعودی، صادرکننده پیشرو نفت در جهان، به علت افزایش قیمت نفت، با قدرت از همه گیری کووید-۱۹ بهبود یافت. در سه ماهه اول سالجاری، اقتصاد پادشاهی ۹.۹ درصد رشد کرد که بالاترین نرخ رشد خویش را در ۱۰ سال قبل ثبت نمود. برآوردهای فوری انتشار یافته توسط اداره کل آمار پادشاهی (گاستات) در روز یکشنبه نشان داد که اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ به علت قیمت بالای نفت ۱۱.۸ درصد رشد کرد.
صندوق بین المللی پول در آخرین پیشبینی خود تخمین زد که اقتصاد عربستان سعودی بعد از رشد ۳.۲ درصدی در سال گذشته، در سال ۲۰۲۲، ۷.۶ درصد و در سال ۲۰۲۳، ۳.۷ درصد رشد خواهد نمود.
از طرفی، طبق اعلام بانک مرکزی امارات، اقتصاد امارات متحده عربی قوی ترین رشد سالانه خویش را از سال ۲۰۱۱ بعد از رشد ۸.۲ درصدی در سه ماه اول سالجاری به علت قیمت های بالاتر نفت و اقداماتی برای کاهش تأثیر همه گیری کووید-۱۹ به ثبت رساند.
آخرین پیشبینی های تنظیم کننده بانکی نشان داده است که دومین اقتصاد بزرگ جهان عرب که در سال ۲۰۲۱ رشد ۳.۸ درصدی داشته است، انتظار می رود در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به ترتیب ۵.۴ درصد و ۴.۲ درصد رشد کند.



1401/05/15
10:06:25
0.0 / 5
278
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است