رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:

بازار سرمایه، كشور را از مصیبت بزرگ تورم نجات داد

بازار سرمایه، كشور را از مصیبت بزرگ تورم نجات داد به گزارش سیب پال رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه پارسال کمک بی نظیری در زمینه تأمین مالی به دولت کرد، اظهار داشت: اگر بازار سرمایه نبود دولت ناچار به افزایش پایه پولی می شد. بازار سرمایه دولت را از مصیبت بزرگ تورم نجات داد.



به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، محمدعلی دهقان دهنوی در گفت وگویی با عنوان «توسعه بازار از راه بازار» در «کلاب هاوس» با بیان اینکه بازار سرمایه طی سال قبل با فراز و نشیب های زیادی همراه بود، اظهار نمود: بازار سرمایه از یک بازار محدود به یک مبحث ملی و با اهمیت در همه عرصه ها تبدیل گشته است و یکی از علل آن حضور گسترده مردم در این بازار است.

وی افزود: تعداد سهام داران پارسال به شدت افزایش یافت که مقارن شد با حضور سهام داران عدالت در بازار و این مورد سبب حضور ۵۷ میلیون کد سهام داری در بازار شد.

تامین مالی ۶۸۰هزار میلیارد تومانی کشور از بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه از تأمین مالی ۶۸۰هزار میلیارد تومانی کشور از بازار سرمایه اطلاع داد و اظهار داشت: بازار سرمایه به نقطه ای رسیده است که در برنامه ریزی های اقتصادی کشور باید در نظر گرفته شود.

دهقان افزود: رویکرد جدیدی که در بازار دنبال می شود این است که برای توسعه بازار از پتانسیل های عظیم داخل بازار استفاده گردد. برداشتن مانع انتشار اوراق توسط هلدینگ ها و استفاده از ظرفیت بازار بدهی هم در این راستا است.

وی در مورد حجم انتشار اوراق پارسال توضیح داد: پارسال ۲۲۰هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه منتشر گردید که حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان آن متعلق به دولت و ۳۶هزار میلیارد تومان آن در ارتباط با اوراق شرکت ها بود. در واقع انتشار اوراق بدهی شرکت ها ۴۰۰ درصد و اوراق دولت صد درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تکیه بر این که باید بازارسازی برای تقاضای اوراق داشته باشیم، اظهار داشت: صندوق های با درآمد ثابت یکی از مهم ترین این ابزارها است.

وظیفه سازمان بورس دفاع از حقوق سهام داران است

دهقان در ادامه در مورد قیمتگذاری دستوری اظهار نمود: حقوق سهام داران فعالیت اقتصادی شرکت هاست و کسی حق ندارد با قیمتگذاری دستوری حقوق سهام داران را به جیب دلالان بریزد.

وی تصریح کرد: وظیفه سازمان دفاع از حقوق سهام داران است و برای این مورد به کسی وام دار نیستیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه باید پارامترهایی ازجمله نقدشوندگی، کارایی و شفافیت را داشته باشد، اظهار نمود: کسی ادعا نمی کند بازار سرمایه در این زیرساخت ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد. برای مثال فعالیت بازارگردان ها پارسال به علت شرایط بازار توسعه یافت اما فعالیت آنها آن طور که باید و شاید شکل نگرفت.

دهقان ضمن اشاره به دامنه نوسان اظهار نمود: از نظر من بازار خوب بازاری است که یا دامنه نوسان نداشته باشد یا دامنه آن گسترده باشد.

وی تصریح کرد: از طرفی فرهنگ سرمایه داری و مدیریت ریسک باید بین سهام داران رواج یابد.

بازنگری دستورالعمل مجوزهای کارگزاری

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از اهداف سازمان تسهیل صدور مجوزها و توسعه نهادهای مالی است، اظهار داشت: دستورالعمل کارگزاری ها احتیاج به بازبینی دارد و به محض بازبینی مجوزها صادر خواهد شد.

آخرین وضعیت تشکیل کانون سهام داران خرد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در مورد آخرین وضعیت تشکیل کانون سهام داران خرد هم توضیح داد: تشکیل کانون سهام داران خرد یکی از برنامه های من بود که به شورایعالی بورس عرضه کردم. به نظر من سهام داران حقیقی به تریبونی احتیاج دارند که خواسته های خویش را به سازمان منتقل کنند.

دهقان افزود: اقدامات اولیه انجام شده و مقرر است هیات امنایی برای تاسیس کانون ایجاد شود. در این راستا از مقامات مختلف همچون رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس، سازمان بازرسی کل کشور و معاون اول رئیس جمهوری درخواست کردیم که نماینده خویش را برای تشکیل کانون معرفی کنند.

بازار سرمایه کشور را از مصیبت تورم نجات داد

وی با بیان اینکه انتظار سازمان از دولت، مسئولیت پذیری است، اظهار نمود: کمک بازار سرمایه به دولت در زمینه تأمین مالی بی نظیر بود. اگر بازار سرمایه نبود منابع باید از راه افزایش پایه پولی تأمین می شد و در واقع بازار سرمایه کشور را از مصیبت تورم نجات داد.

پیگیری تزریق پول از صندوق توسعه ملی به بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد مصوبه تزریق پول از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار اظهار داشت: این خبر اثر مثبتی روی بازار گذاشت اما تأثیر منفی انجام نشدن آن ۱۰برابر تأثیر مثبت آن بود. باید به این قول عمل شود. آقای نوبخت قول های خوبی در این راستا داده است و مبالغ قابل توجهی در حال پیگیری است.

نرخ بهره بانکی باید کنترل شود

دهقان در ادامه درباره نرخ بهره بانکی اظهار داشت: نرخ بهره بانکی جریان نقدینگی بین بازارهای مالی را تنظیم می کند و بالارفتن نرخ برای هر دو بازار سرمایه و بازار پولی سم است.

وی افزود: طبق مصوبه ای که عرضه شد نرخ بهره بلندمدت باید ۱۸ درصد باشد و نمی توان انتظار داشت که نرخ بهره بین بانکی ۲۰درصد باشد. همه بانک ها موظف می باشند این نرخ بهره را رعایت نمایند.



انتشار ۲۴هزار میلیارد تومان اوراق

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره انتشار ۲۴هزار میلیارد تومان اوراق توسط شرکتهای سرمایه گذاری اظهار داشت: این که شرکت ها چه سهمی بخرند را ما تعیین نمی نماییم. سازمان فقط بر این نظارت می کند که پول حتما صرف خرید سهام از بازار سرمایه شود.

دهقان با تکیه بر این که بیش واکنشی بازار سرمایه نسبت به اتفاقاتی که در آینده امکان دارد رخ دهد زیاد است، اظهار نمود: سهام داران باید یاد بگیرند نسبت به تحولات بیش از اندازه واکنش نشان ندهند. اگر نگاه سهام دار بلندمدت باشد و سهم هایی که انتخاب می کند ارزشمند باشد، نباید از تحولات نگرانی داشته باشد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره مالیات نقل و انتقال سهام اظهار نمود: مالیاتی که از این طریق کسب می شود باید در اختیار صندوق تثبیت بازار یا صندوق توسعه بازار و در اختیار بازار قرار بگیرد. مالیات تعهدی شرکت ها در ۹ ماه ابتدای سال قبل ۲۸هزار میلیارد تومان بوده و مجموع این مالیات ها یک چهارم مالیاتی است که در سال ۱۳۹۹ توسط دولت دریافت شده است.





منبع:

1400/01/28
10:05:53
0.0 / 5
1101
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است