تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها،
برای بهبود اقتصاد و تولید در ۱۴۰۰ چه باید كرد؟
به گزارش سیب پال با عنایت به این که سال ۱۴۰۰ از جانب مقام معظم رهبری به تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شد، یک کارشناس اقتصادی با تکیه بر مهم ترین عامل موثر بر تولید تغییر نگرش مسؤلان اقتصادی به مدیریت اقتصاد است، اظهار داشت: اصلاح ساختار مالکیتی در کشور، اقتصاد آزاد، از بین بردن انحصارات خاص به گروه های خاص، اصلاح نظام اداری، مالیاتی، پولی و بانکی و بهبود فضای کسب و کار همچون ملزومات تقویت تولید و بهبود اقتصاد است.
به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، برای چند سال پی در پی مجدد سال ۱۴۰۰ هم به اقتصاد و تولید نام گرفت و سالجاری "سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" شد که دلیل آن جدی دنبال کردن جهش تولید است تا در سالی که امروز آغاز شد، جهش ۱۰۰ درصدی تولید تحقق پیدا کند.
در این حوزه، حضرت آیت الله خامنه ای علت تحقق نیافتن کامل جهش تولید در سال ۱۳۹۹ را وجود موانع و همینطور حمایت نشدن تولید در همه بخش ها دانستند و ضمن اشاره به معضل واردات و قاچاق، گفتند: ضعف های قانونی و واردات رقیب خارجیِ محصولی که در داخل با همت جوانان در حال تولید است، و یا قاچاق آن از راه دست های خیانتکار، مانع تولید است و باعث شکست خوردن آن می شود.
رهبر انقلاب اسلامی، ایجاد مشوّق هایی همچون مشوّق های سرمایه گذاری را لازمه جهش تولید خواندند و افزودند: اوضاع کسب و کار در کشور باید بگونه ای باشد که افراد به سرمایه گذاری در تولید تشویق شوند و از افزایش هزینه های تولید جلوگیری شود.
ایشان مشوق های اندک در بخش تولید و همینطور بالاتر بودن شاخص هزینه تولید کننده از هزینه مصرف کننده در بعضی سالها را مانع پیشرفت تولید دانستند و گفتند: حرکت انقلابیِ جهش تولید در سال ۹۹ آغاز و با استقبال مردم مواجه گردید و این حرکت باید در سال ۱۴۰۰ که در واقع آغاز یک قرن جدید است، ادامه پیدا کند.
علاوه براین، در این راستا کامران ندری_ یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: پارسال اقتصاد کشور بالاترین نرخ تورم را تجربه نمود و در کل رشد تولید مناسبی نداشتیم که با عنایت به افت تولید در سالهای گذشته انتظار نداشتیم تا تولید مجدد پارسال کاهش پیدا کند اما این اتفاق رخ داد.
۹۹ بدترین سال اقتصادی بود
وی با اشاره به اینکه ۱۳۹۹ بدترین سال اقتصادی کشور بود که با شیوع کرونا همراه شد، اظهار داشت: موانع زیادی برای تقویت و جهش تولید وجود دارد که نخستین عامل موثر برای تولید تغییر نگاه و نگرش مسؤلان به اقتصاد و مدیریت آن است و تا زمانی که نگرش اقتصادی مسؤلان گرفتار تحول نشود، نمی توان چشم انداز مثبت و روشنی از تولید در سال ۱۴۰۰ داشته باشیم.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: بهره وری در اقتصاد به شدت پایین، نوسازی در آن انجام نشده و تکنولوژی های تولیدی فرسوده است. همچنین، برای تولید کالاهای داخلی منابع و انرژی زیادی اصراف می شود. بی نظمی و بی قانونی در اقتصاد کشور داریم که در دو سال گذشته هم شدت پیدا کرده و نرخ تورم پارسال بسیار از میانگین بالاتر رفته است و مردم به جای اینکه فکر کار و فعالیت اقتصادی باشند، درگیر و نگران این بودند تا ارزش دارایی هایشان کاهش پیدا نکند.
بورس در ۹۹ بیشترین آسیب را به مردم و اقتصاد زد
ندری با اشاره به اینکه پارسال دارایی کم ریسکی که مردم بتوانند در آن سرمایه گذاری کنند، از بین رفت، افزود: نظام بانکی و پولی کشور ضعف داشته و همچنان هم دارد و بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ بیشترین آسیب را هم به سرمایه گذاران و هم به اقتصاد کشور از نظر افزایش تورم وارد کرد. نظام مالیاتی همچنان با مشکلات مواجه می باشد و از فرار مالیاتی و نبود پایه های مالیاتی جدید رنج می برد.
وی بیان کرد که برای ۱۴۰۰ بیشتر از حال حاضر انتظار افت تولید نداریم مگر اینکه سیاست های غلطی در پیش گرفته شود. تولید امسال مسیر سختی را در پیش دارد که مهم ترین عامل رونق تولید تغییر نگرش و تفکر مسؤلان اقتصادی بخصوص در زمینه تعامل با کشورهای دیگر است. تنها عاملی که در سال گذشته بر تولید اثر مثبت گذاشت، کاهش ارزش پول ملی بود.
کاهش ارزش پول ملی به اقتصاد کمک نمی کند
این تحلیلگر اقتصادی اضافه کرد: افزایش صادرات به مردم فشار آورد که نتیجه آنرا میتوان در کمبود روغن، مرغ و کالاهای اساسی در ماه های اخیر مشاهده کرد که پس از دوران جنگ بی سابقه بوده است.
وی با بیان اینکه سیاست کاهش ارزش پول ملی کمکی به اقتصاد نمی کند، اظهار داشت: نامگذاری سالجاری اقدام بسیار درستی است که امیدوارم از اقتصاد و تولید حمایت شود.
ندری در انتها به دولت آینده برای مدیریت اقتصاد در سالجاری پیشنهاد کرد: اصلاح ساختار مالکیتی در کشور، اقتصاد آزاد، از بین بردن انحصارات خاص به گروه های خاص، اصلاح نظام اداری، مالیاتی، پولی و بانکی و بهبود فضای کسب و کار همچون ملزومات تقویت تولید و بهبود اقتصاد است.
منبع: sibpal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب