با تمكین از سود سپرده ۱۵ درصدی

چه عواملی بر قانون مندی بانك ها تأثیر گذاشتند؟

چه عواملی بر قانون مندی بانك ها تأثیر گذاشتند؟ به گزارش سیب پال با عنایت به این كه این روزها بانك ها خویش را مكلف به اجرای سود سپرده ۱۵ درصدی دانسته اند، عواملی در این حوزه نقش داشته اند كه یكی از برجسته ترین این عوامل فشار مالیات بر بانك ها است و اقداماتی هم از جانب بانك مركزی همچون نظارت جدی بر بانك ها، پیشگیری از اضافه برداشت بانك ها، برخورد با مدیران بانكی فاقد صلاحیت، شفاف سازی تراكنش های بانكی و... در این حوزه اثرگذار اعلام شده اند.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، سپرده های بانکی پولی است که در حساب های بانکی با یک مدت معین و سود مشخصی نگهداری می شود که این روزها سود سپرده یکی از موضوعات داغ در بحث ها بوده که آیا نرخ سود سپرده کاهش پیدا کرده یا خیر، درحالیکه طبق مصوبه شورای پول و اعتبار سال ۱۳۹۵ بانک ها موظف می باشند از سرمایه گذاران خود برای سپرده ها معادل ۱۵ درصد سود دریافت نمایند.
اما این قانون از جانب خیلی از بانک ها اجرا نمی شد و آنها قانون را دور می زدند که اخیرا بانک ها تصمیم گرفتند از این قانون تمکین کنند و سود سپرده ۱۵ درصدی دریافت نمایند که در نتیجه سود سالانه تغییر نکرده است.
یکی از عواملی که بانکهای متخلف آنرا بعنوان اهرم فشاری برای تمکین خودشان از قانون اعلام نموده اند، مالیات است زیرا، سازمان امور مالیاتی سود سپرده بالاتر از ۱۵ درصد را بهره می داند و از مابه التفاوت سود بالاتر از قانون و سود ۱۵ درصدی، مالیات ۲۵ درصدی دریافت می کند.

فشار مالیات بر تمکین از سود سپرده ۱۵ درصدی
در این حوزه، رئیس کل سازمان امور مالیاتی ضمن تایید گفته ذکر شده در بالا، به ایسنا توضیح داد که سیستم بانکی به هر علت سودهای سپرده بیشتر از ۱۵ درصد را پرداخت و دریافت می کردند که سازمان امور مالیاتی برای تأمین هدف شورای پول و اعتبار و استفاده از ابزار مالیاتی برای اعمال قانون، سود سپرده های بالاتر از ۱۵ درصد که بانک ها دریافت کرده بودند را بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی نپذیرفت و نخواهد نپذیرفت.
طبق گفته پارسا سیستم بانکی هزینه ای را برای سود سپرده های بانکی می پرداخت که سازمان مالیاتی آنرا بعنوان هزینه قانون قبول مالیاتی نمی دانست و سیستم بانکی را مجبور کرد تا از قانون تمکین کند و سودی بالاتر از ۱۵ درصد برای سپرده های بانکی دریافت نکند.
در ادامه این مقام مسئول تصریح کرد که حالا که نرخ واقعی سود سپرده ها منفی است، مالیات بر سود سپرده های بانکی موضوعیت ندارد و این سازمان برنامه ای هم در این حوزه ندارد.

اقدامات احتیاطی بانک مرکزی برای سودهای بانکی
علاوه بر مالیات، رئیس کل بانک مرکزی درباره روند اخیر نرخ سود سپرده و سود بین بانکی اقدامات احتیاطی را که در این حوزه موثر بوده اند را، اعلام نمود که شامل نظارت جدی و مدیریت شده بانک مرکزی بر بانک ها و موسسات اعتباری ناتراز و مشکل دار، برپایه اختیارات کسب شده از سران قوا، تجدیدنظر در صلاحیت فنی مدیران بانک هایی که عملا ناقض مقررات مصوب بوده اند و تداوم اعمال مقررات، جلوگیری قاطع از اضافه برداشت بانک ها و موسسات اعتباری و کاهش تدریجی و رساندن آن به حداقل امکان دارد.

همینطور ادغام عملی بانکهای وابسته به نیروهای مسلح طی تشریفات اداری آن در چند هفته آینده، شروع به کار عملیات بازار باز و کوشش برای توسعه آن، که در کنار سایر اقدامات، به تعدیل غیردستوری و تدریجی نرخ سود بین بانکی، سود بانکی و اوراق خزانه کمک کرده است و شفاف سازی تراکنش های بانکی و اعمال مقررات شدید در نقل و انتقال پول، برای مبارزه با پولشویی نیز، همچون این اقدامات احتیاطی هستند.



1399/02/08
15:49:08
5.0 / 5
2709
تگهای خبر: ابزار , ارز , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است