مستخدمین حسینی:

بهبود رشد اقتصادی چه تاثیری در رفاه مردم داشته است؟

بهبود رشد اقتصادی چه تاثیری در رفاه مردم داشته است؟ به گزارش سیب پال یك اقتصاددان رشد اقتصادی را در گرو بهبود كیفیت و رفاه زندگی مردم دانست و اظهار داشت: با اینكه رشد اقتصادی مثبت بوده اما نه تنها نقشی در رفاه مردم نداشته، بلكه قدرت خرید را هم كاهش داده است. باید اظهار داشت كه بهبود رشد اقتصادی در رفاه مردم، اشتغال، پس انداز و سرمایه گذاری چه تاثیری گذاشته است.


حیدر مستخدمین حسینی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه رشد اقتصادی نشان دهنده كوچك یا بزرگ شدن اقتصاد كشور نسبت به دوره قبل است، اظهار نمود: اطلاعات انتشار یافته از طرف مركز آمار درباره رشد اقتصادی فقط كمی است و در آن رشد اقتصادی از منظر كیفی و بهبود رفاه مردم مورد بررسی قرار نگرفته است. اگر گفته می شود كه رشد اقتصادی امسال نسبت به گذشته بهبود پیدا كرده، باید مسئولان مركز آمار بیان كنند كه این بهبود در رفاه مردم، اشتغال، پس انداز و سرمایه گذاری چه تاثیری گذاشته است.

این اقتصاددان با تاكید بر اینكه این رشد اقتصادی نشان از بهبود كیفیت و رفاه زندگی مردم ندارد، افزود: با اینكه رشد اقتصادی مثبت بوده، اما رفاه جامعه كاهش یافته كه دولت رقمی را تحت عنوان كمك معیشتی به مردم پرداخت می كند. این رشد اقتصادی نه تنها نقشی در رفاه مردم نداشته، بلكه قدرت خرید را هم كاهش داده و رشد اقتصادی بدون در نظر گرفتن رفاه، یك تحلیل بی اثر است.
رفع موانع كسب و كار، لازمه رشد اقتصادی

وی درباره اینكه چه راهكارهایی برای بهبود رشد اقتصادی وجود دارد؟ اظهار داشت: اقدام موثر در این حوزه این است كه ابتدا باید نوع نظام اقتصادی كشور (كاپیتالیستی، سوسیالیستی و...) تعیین شود كه هنوز این مساله مشخص نشده است. دومین اقدام این است كه محدودیاتی همچون پروسه طولانی ستاندن مجوز كه در فضای كسب و كار، برداشته شود.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: فضای كسب و كار باید به شكلی پیش برود كه آزادی عمل در شغل وجود داشته باشد كه این مساله را هم اكنون نداریم و نبود آن بازدارنگی ایحاد می كند تا تولید ناخالص داخلی در میزان پایینی قرار بگیرد.

اصلاح نظام بانكی، عاملی برای ارتقای تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی

معاون وزیر اسبق اقتصاد اظهار داشت: سومین نكته در این حوزه این است كه سیستم نظام بانكداری كشور باید تغییر كند، برای اینكه نظام بانكداری كشور برای یك فضای كسب و كار باز دیده نشده و هر فردی كه قصد ایجاد كسب و كار جدیدی را دارد به راحتی نمی تواند به بانك بازگشت و در خواست تسهیلات كند.

مستخدمین حسینی افزود: اگر این مجموعه عوامل را در كنار هم قرار دهیم و نسبت به اصلاح آنها اقدام نماییم، كمك زیادی به ارتقای تولید ناخالص داخلی می كند تا رشد اقتصادی شكل بگیرد. در نتیجه این امور ذكر شده، شغل و درآمدهای جدید بوجود می آید و امكاناتی در جهت آموزش و كیفیت زندگی در كنار آن شكل می گیرد تا در آخر رشد اقتصادی همراه با رفاه شكل بگیرد.

بهبود رشد اقتصادی سال آینده مشروط به تغییر وضع اقتصادی موجود

این اقتصاددان درانتها با اشاره به اینكه نرخ رشد اقتصادی در سال آینده به تغییر و اصلاح عوامل ذكر شده بستگی دارد، تصریح كرد: اگر وضع اقتصادی موجود به سال آینده انتقال پیدا كند، در نتیجه رشد اقتصادی منفی خواهد بود.
به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، طبق اعلام مركز آمار، نرخ رشد اقتصادی در ۹ ماهه ابتدایی امسال بهبود یافته است؛ به شكلی كه نرخ بدون نفت به صفر درصد و با احتساب نفت به منفی ۷.۶ درصد رسیده است.
همچنین رشد اقتصادی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۸ در گروه كشاورزی مثبت ۳.۲ درصد، در گروه صنایع و معادن( بدون نفت) مثبت ۲ درصد، خدمات منفی ۰.۲ درصد و بخش ساختمان مثبت ۹.۶ درصد بوده است.




منبع:

1398/11/27
15:22:52
5.0 / 5
4460
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانكداری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است