جدیدترین آمار بانك مركزی

حجم نقدینگی از 1600 هزار میلیارد تومان عبور كرد

حجم نقدینگی از 1600 هزار میلیارد تومان عبور كرد سیب پال: تهران- بانك مركزی اعلام نمود: حجم نقدینگی در انتها تیرماه امسال به 16 تریلیون و 22 هزار و 500 میلیارد ریال رسید كه از ابتدای سال 4.7 درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 20.1 درصد رشد داشته است.


به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، به مجموع پول و شبه پول، نقدینگی گفته می شود؛ هرچه رشد نقدینگی بیشتر شود، تقاضا برای كالا و خدمات بیشتر می شود؛ در واقع به علت آنكه در كوتاه مدت عرضه كالا و خدمات محدود است، منجر به تورم می شود؛ از این رو یكی از ابزارهای سیاستگذاران پولی برای مقابله با تورم، كاهش رشد نقدینگی در جامعه است.
با این حال نسبت پول و شبه پول كه اجزای نقدینگی را تشكیل می دهند، باید متناسب باشد؛ هرچه میزان شبه پول كه همان حساب های دیداری نزد بانك ها و موسسه های اعتباری است، بیشتر باشد، یعنی منابع بیشتر نزد بانك ها حبس شده است.
براساس آمارهای بانك مركزی، سهم پول از تركیب نقدینگی در انتها تیرماه به عدد 2 هزار و 149 میلیارد و 100 میلیون ریال و سهم شبه پول به 13 تریلیون و 873 هزار و 400 میلیارد ریال رسیده است.
هرچه سهم شبه پول در نقدینگی كمتر شود و سپرده های بانكی با بهبود فضای كسب و كار به سمت تولید هدایت شوند، می توان به تحقق رشد اقتصادی و اشتغال پایدار امیدوار بود و اثر تورمی نقدینگی بر اقتصاد هم كمتر می گردد.
براساس این آمار، حجم پول در یك سال منتهی به تیرماه امسال 34.7 درصد و از ابتدای امسال 18.1 درصد رشد داشته اما شبه پول در مقایسه با تیر سال گذشته 18.1 درصد و از ابتدای امسال 3.9 درصد رشد كرده است.

** بدهی دولت به بانك ها
براساس گزیده های آماری بانك مركزی، میزان بدهی بخش دولتی به شبكه بانكی كه اوراق مشاركت هم در آمار آن محاسبه می شود، در انتها تیرماه به 2 تریلیون و 836 هزار و 300 میلیارد ریال رسید كه در یك سال منتهی به این ماه 22.4 درصد رشد دارد.
بخشی از افزایش بدهی دولت به نظام بانكی، به خرید تضمینی محصولات كشاورزی و انتشار اوراق مشاركت برای تامین مالی آن باز می گردد؛ ضمن آنكه بخشی از بدهی دولت به بانك مركزی مربوط به تنخواه هایی است كه طبق قانون در طول سال برداشت شده و در انتها سال یعنی در اسفند همان سال تسویه می گردد.
بنابراین میزان بدهی دولت به بانك مركزی در انتها تیرماه امسال 628 هزار و 800 میلیارد ریال بوده كه در یك سال منتهی به تیرماه سال گذشته 1.3 درصد و از ابتدای امسال 19.1 درصد رشد كرده است.

** رشد فزایده بدهی بانكها
در بخش بدهی بانك ها به بانك مركزی هم آمار از بدهی یك تریلیون و 470 هزار و 900 میلیارد ریالی بانك ها حكایت دارد؛ این میزان، تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل 36.4 درصد و از ابتدای امسال 11.4 درصد رشد داشته است.
«عبدالناصر همتی» رییس كل بانك مركزی 17شهریورماه درباره اصافه برداشت بانكها اخطار داد و اظهار داشت: «باید به مسابقه بی سابقه بانك ها برای نرخ سود و اضافه برداشت های بی حساب و كتاب برخی بانك های مشكل دار فكری كرد.»
وی خاطرنشان كرد: «معنا ندارد بانكی مشكل خود، بی كفایتی مدیریتی و بی نظمی حسابداری خویش را با اضافه برداشت به بانك مركزی تحمیل كند و بعد كشور را به ورطه نابودی بكشاند.»
«دیگر اجازه این كار را نمی دهیم و بانك هایی كه چنین می كنند قابل حمایت نیستند چونكه اگر می خواهیم اقتصاد كشور درست شود باید بانك ها منظم شوند.»
اقتصام 2025*1070** 2023


1397/06/19
14:22:06
5.0 / 5
4244
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است