تا پایان آبان امسال

بدهی دولت به بانک مرکزی به ۱۶۵ هزار میلیارد رسید

بدهی دولت به بانک مرکزی به ۱۶۵ هزار میلیارد رسید سیب پال: بر طبق آمار پولی و بانکی انتشار یافته از طرف بانک مرکزی تا اختتام آبانماه سال جاری میزان بدهی دولت و بانکها به بانک مرکزی به ترتیب با 62.9 و 7.9 درصد رشد نسبت به زمان مشابه سال قبل روبه رو شده است.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در آخر آبانماه ۱۴۰۰، حجم نقدینگی را ۴۳۱۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام نمود که حاکی از رشد ۴۲درصدی نقدینگی نسبت به انتها آبان سال قبل است. این در حالیست که این شاخص نسبت به اسفندماه سال قبل معادل ۱۷ درصد رشد داشته است.
ضریب فزاینده نقدینگی در آخر آبانماه امسال ۷.۹۸۷ بوده که ۴.۶ درصد نسبت به آبان سال قبل افزایش داشته است.

خلاصه دارایی ها و بدهی های بانک مرکزی
میزان دارایی های خارجی بانک مرکزی در آخر آبانماه به ۶۸۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که حاکی از رشد ۲۱.۴ درصدی است. همین طور خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی با ۴۷.۷ درصد رشد نسبت به آبان سال قبل به ۲۰۳ هزار میلیارد تومان و مطالبات بانک مرکزی از بانکها با ۷.۹ درصد رشد به ۱۴۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید.
البته، رقم بدهی دولت و شرکتها و موسسات دولتی به بانک مرکزی در طول این مدت به ترتیب معادل ۱۶۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که هر یک با رشد ۶۲.۹ و ۴.۷ درصدی مواجه گشته اند.

وضعیت دارایی ها و بدهی های بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی
این گزارش حاکی می باشد، میزان دارایی های خارجی در این بخش با ۴۷.۵ درصد رشد نسبت به انتها آبان سال قبل همراه بوده و به ۱۳۸۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید.
حجم اسکناس و مسکوک نیز با ۱۷.۳ درصد افزایش به ۹۳۰۰ میلیارد تومان رسید. سپرده بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی با ۳۹.۸ درصد افزایش نسبت به آبان سال قبل به ۴۵۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید.
همین طور بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی نیز در آخر آبان ۱۴۰۰ با ۷.۹ درصد رشد به ۱۴۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

خلاصه دارایی ها و بدهی های بانکهای تجاری
میزان دارایی های خارجی بانکهای تجاری کشور در آخر آبان ۱۴۰۰ معادل ۱۹۸ هزار میلیارد تومان است که نسبت به زمان مشابه سال پیش ۴۹.۲ درصد رشد نشان میدهد.
سپرده بانکهای تجاری نزد بانک مرکزی نیز ۹۱ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که ۴۳.۲ درصد بالا رفته است.
جمع کل دارایی های بانکهای تجاری در دوره مورد بررسی، ۱۴۰۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که به نسبت آبان سال قبل دارای ۴۵.۹ درصد رشد داشته و میزان بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی در آخر آبان ۱۴۰۰ به ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده که ۲۹.۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وضعیت دارایی ها و بدهی های بانکهای تخصصی
بر طبق این گزارش، میزان دارایی های خارجی بانکهای تخصصی در آخر آبان ۱۴۰۰ معادل ۳۴۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال قبل ۴۱ درصد رشد یافته است.
جمع کل دارایی های بانکهای تخصصی در این دوره رقم ۱۰۱۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است که ۳۰.۹ درصد رشد دارد.
همین طور میزان بدهی بانکهای تخصصی به بانک مرکزی ۵۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که معادل ۲۱.۵ درصد نسبت به انتها آبان سال قبل افزایش داشته است.




منبع:

1400/11/11
23:17:17
0.0 / 5
832
تگهای خبر: اسكناس , اقتصاد , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی ؛ سیب پال، خدمات مالی هوشمندانه، همراه شما در دنیای اقتصاد

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است