ساخت كشتی های اقیانوس پیما برگ برنده ایزوایكو
سیب پال: ایرنا- مجتمع كشتی سازی و فراساحل ایران (ایزوایكو) در سال 1352 بمنظور جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت انواع شناورها و همین طور طراحی و تعمیر بارج و سكوهای نفتی و گازی در غرب هرمزگان شكل گرفت كه حالا توانسته به همت متخصصان داخلی از پس ساخت كشتی های اقیانوس پیما و غول پیكر برآید.
به گزارش سیب پال به نقل از ایرنا، تا پیش از سال ۱۳۹۰ بدبینی و نبود حمایت داخلی به مجموعه ایزوایکو درباب مدت زمان تحویل دهی پروژه ها وجودداشت اما حالا با تلاش هایی که نیروهای توانمند و متخصص ایرانی این مجموعه دریک دهه اخیر از خود نشان داده اند؛ موفق شده این وضع را بهبود ببخشد ومجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران را به صنعتی فعال و بین المللی تبدیل کند.
البته توانمندی ساخت و تعمیرات انواع کشتی، تعمیرات انواع بارج، جکت و سکوهای نفتی سال هاست که در ایزوایکو بومی سازی شده و این بی مهرها موجب نشد تا از رونق این صنعت کاسته شود؛ بلکه با شروع تحریم ها و الان نیز بیماری منحوس کرونا این زمینه فراهم شده که راهی جز پشتیبانی از صنعت داخل و اعتماد به این مجموعه نیست.
این مجتمع اقتصادی معتبر و شناخته شده که حدودا نیم قرن از آن می گذرد؛ درسال جهش تولید حرکت های خوبی را برای نمایش توانمندی خود ارائه کرده و با اتکا به توانایی مهندسان، کارگران و پیمانکاران ایرانی این نوید را داده که می تواند درسایه شرایط سخت تحریم ها به خودباوری رسید.
صفر تا صد ساخت و طراحی سکوهای نفتی و گازی در ایزوایکو
جکت وسکوهای نفتی یکی از نیازهای مبرم در صنعت تولید پالایش سرچاهی در آب های خلیج فارس بوده که با ساخت آن در داخل ضمن اشتغال مستقیم و غیرمستقیم نیروی کار، از خروج میلیاردها دلار نیز جلوگیری می کند.
باتوجه به وجود خطوط کشتیرانی دراین منطقه و ارتباط با ۸۰ بندر دنیا، زمینه برای جذب سفارش کار از کشورهای دور و نزدیک وجود دارد پس توسعه صنعتی کشتی سازی درهرمزگان براحتی می تواند ارزآوری فراوانی به همراه داشته باشد.
هرچند مجتمع کشتی سازی خلیج فارس برای ساخت اولین شناورهای اقیانوس پیما وغول پیکر؛ بالای ۹۰ درصد خرید تجهیزات آنرا از کشورهای خارجی خریداری می کرد اما در ساخت پروژه های بعدی تلاش نموده با برنامه ریزی های سازنده به سمت تامین داخل حرکت نماید و الان دراین زمینه به خودکفایی رسیده است.
درحال حاضر صفر تا صد ساخت و طراحی سکوهای نفتی و گازی، تجهیزات مهندسی، محاسبات دقیق طراحی، بارگیری و نصب و راه اندازی در مجتمع ایزوایکو انجام می شود.
اجرای مرحله های ۱۲، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ سکوهای گازی پارس جنوبی، ساخت کشتی ایران کاشان، کشتی شهرکرد و کشتی ایران اراک و همین طور تعمیرات دوره ای و اساسی نفتکش های کوچک و مگاسایز نتیجه سال ها تحقیق و پژوهش متخصصان ایرانی در این مجموعه اقتصادیست.
مدیرعامل کشتی سازی وصنایع فراساحل ایران در این راستا اظهار داشت: درسال های اخیر مجتمع ایزوایکو پیشرفت شایان توجهی در بخش تعمیرات شناورهای بزرگ همچون نفتکش ها داشته است که امروز با بومی سازی دانش در این بخش می تواند رقیبی جدی برای سایر کشورها باشد.
حمید رضاییان اصل بیان داشت: ایزوایکو توانسته رکوردار ساخت سکوهای نفتی و گازی در خاورمیانه باشد و با وجود نیروهای بومی و توانمند هر روز بر موفقیت های این مجتمع عظیم افزوده می شود.
وی بیان داشت: ساخت، حمل و نصب سکوهای نفتی و گازی و تعمیر ریگ های حفاری که نقش حیاتی درجهت توسعه میادین گازی و نفتی دارد و همین طور طراحی و ساخت شناورهای اقیانوس پیما و تعمیر شناورها در سایزهای مختلف از دستاوردهای بزرگ مجموعه ایزوایکو به شمار می آید.
مدیرعامل مجموعه ایزوایکو اظهارداشت: هر سکوی نفتی و گازی تولید شده در مجتمع کشتی سازی، به ازای هر یک روز که زودتر ساخته شود، پنج میلیون دلار درآمد نصیب کشورمان می شود.
رضاییان اصل یادآورشد: ایزوایکو توانست با ساخت و بهره برداری از سکوهای نفتی ۰۷ و ۰۸ هندیجان در شهریورماه جاری روزانه ۳۳ هزار و ۵۰۰ بشکه نفت را بر تولیدات نفتی کشور بیفزاید.
وی اشاره کرد: تاثیرگذاری این مجموعه در حوزه های نفتی و گازی غیرقابل کتمان است و مفتخریم که شاهد ساخت سکوهای نفتی و گازی در مجتمع کشتی سازی و تاثیر مثبت و مستقیم این صنعت بر اقتصاد و همین طور افزایش ظرفیت برداشت گاز از میادین مشترک گازی باشیم.
ساخت ۳۴ جکت و سکوی نفتی در مجموعه ایزوایکو
مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران که در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده، حالا با دستان توانمند کارشناسان و متخصصان ایرانی و حمایت داخلی قادر به ساخت سکوهای نفتی با آخرین تکنولوژی های روز دنیا شده است.
در یک دهه اخیر ایزوایکو توانسته با دست رد به بیگانگان وحمایت داخلی ۳۴ جکت، پایه و سکوی نفتی را به همت متخصصان داخلی بسازد واعتماد بازارهای داخلی وخارجی را به سمت خود جلب نماید.
مدیر فنی مهندسی گروه سازه های دریایی وفراساحلی مجتمع کشتی سازی وصنایع فراساحل ایران در این راستا اظهار داشت: به همت متخصصان داخلی تا حالا افزون بر۱۲ پایه سکوی نفتی، ۱۲ جکت و ۱۰ سکوی نفتی در این مجموعه تولید شده است.
محمد حسین دهقان یادآورشد: سکوی ۰۷ و ۰۸ هندیجان همچون سکوهایی بود که ۹۹ و نیم درصد آن در خشکی و کارگاه مجتمع ایزوایکو ساخته شد و نیم درصد باقیمانده نیز با بارگیری این سکو بر روی بارج انجام و در دریا نصب و به بهره برداری رسید.
وی بیان داشت: ساخت، بارگیری، انتقال و نصب سکوی گازی (بی ۱۷) و (بی ۱۸)، ساخت، حمل و نصب چهار جاکت فاز ۱۴ پارس جنوبی و عملیات ساخت، بارگیری، انتقال و نصب موفقیت آمیز فاز( آ ۱۴) از دیگر پروژه های شاخص انجام شده در این مجموعه صنعتی است.
مدیر فنی مهندسی گروه سازه های دریایی و فراساحلی مجتمع ایزوایکو اظهارداشت: همین طور ساخت سکوی گازی فاز یک، ۲ و سه پارس جنوبی، ساخت وحمل و نصب سه جاکت در فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی، ساخت و حمل و نصب سه جاکت در فاز ۱۲ پارس جنوبی و ساخت جاکت در سکوی ۱۶ پارس جنوبی نیز از پروژه های حوزه نفت و گاز درحال ساخت میدان نفتی هنگام است.
دهقان یادآورشد: طراحی پایه و تفصیلی برای پروژه ها، مهندسی خرید، ساخت سازه های نفت و گاز به صورت ساحلی و فراساحلی و ساخت سازه های نفتی تجهیز شده همراه با ماشین آلات مدرن از دیگر توانایی های این مجموعه عظیم است.
وی اظهار داشت: اعتماد به شرکت های داخلی می تواند آینده ی صنعت دریایی را تضمین کند و روز به روز بر ارتقای این صنعت در کشور و مجموعه ایزوایکو بیافزاید.
این مسوول با اعلان اینکه حالا به مرزهایی فراتر از دانش صنعت دریایی در حوزه کشتی سازی دست یافته ایم، عنوان کرد: بخش های عمده ای از تجهیزاتی که در سکوهای نفتی و گازی بکار رفته، ایرانی است و یکی از افتخارات صنعت کشتی سازی در کشور و ایزوایکو اینست که با مشارکت خیلی از شرکت های داخلی این بستر را فراهم نموده و امروز بخش های زیادی از این تجهیزات در خود کشور ایجاد می شود.
دهقانی یادآورشد: امروز کشور ایران درباب ساختن سکوهای نفتی وگازی خودکفا شده و دراین زمینه وابستگی به دانش کشورهای خارجی نداریم.
رضایت مندی مشتریان داخلی وخارجی در اولویت ایزوایکو
رضایت مندی مشتریان داخلی و خارجی یکی از اولویت های مهم مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران است که تا حالا با جلب اعتماد بازارهای داخلی و خارجی توانسته تعمیراتی که در سالهای گذشته در خارج از کشور انجام می شد را با قدرت و تخصص هرچه بیشتر انجام دهد.
مدیر فنی مهندسی گروه سازه های دریایی و فراساحلی مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران عنوان کرد: عملکرد قوی ایزوایکو و کیفیت کار این مجموعه؛ کاهش قیمت در بازار داخلی وخارجی را درپی داشته و این مجموعه حداکثر آمادگی درباب ساخت و تعمیر شناورها را دارد.
بقراط جهانداری اضافه کرد: حالا با توان تخصصی نیروهای بومی کشورمان پروژه های ساخت و تعمیرات انواع شناورها و سکوهای نفتی و گازی در کوتاه ترین زمان ممکن در مجموعه ایزوایکو انجام می شود.
وی بیان داشت: با تداوم پروژه های ساخت سکوهای نفتی و گازی قادریم نیروهای بیشتری را جهت اشتغالزایی در این مجتمع بزرگ صنایع دریایی جذب نماییم که حالا موفق به جذب نیروهای متخصص مورد نیاز در این عرصه شده ایم.
مدیرفنی مهندسی گروه سازه های دریایی و فراساحلی مجموعه ایزوایکو اظهارداشت: در دهه اخیر بدبینی به این مجموعه درباب مدت زمان تحویل دهی پروژه ها وجودداشت اما حالا با تلاش هایی که درسال های اخیر به همت نیروهای توانمند این مجموعه صورت گرفت موفق شدیم این وضع را بهبود ببخشیم و مجتمعی فعال در خاورمیانه باشیم.
کشتی سازی تکیه گاهی قوی برای صنایع داخلی ایران
مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران با برنامه ریزی ها مدون و اقدام های چشم گیر خود، تا حالا پیشتاز در صنعت دریایی کشور بوده است و می تواند تکیه گاهی برای صنایع داخلی باشد.
مدیرعامل مجتمع کشتی سازی وصنایع فراساحل ایران اظهار داشت: ایزوایکو امروز جواب اعتماد کارفرمایان خودرا در بخش های مختلف به خوبی داده و می تواند تکیه گاهی قوی و پشتیبانی مطمئن برای صنایع داخلی باشد.
رضاییان اصل اضافه کرد: این مجتمع (ایزوایکو) بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی کشور و از بزرگترین مجموعه های صنایع دریایی خاورمیانه شمرده می شود که بواسطه نوع و شکل فعالیتی که دارد تحت عنوان صنعت مادر است.
وی افزود: کشتی سازی فراساحل ایران تاثیرمستقیم و غیرمستقیم بر دیگر صنایع کشور دارد؛ بدین جهت در تمامی دنیا نگاهی راهبردی به این صنعت وجود دارد که موجب شکل گیری حمایت های عظیم از این ظرفیت است.
این مسوول ابرازداشت: حلقه تولید در صنعت باید مدنظر صنعت دریایی باشد که در این راستا شهرک صنعتی دریایی درهرمزگان را با محوریت رونق تولید و سرمایه گذاری راه اندازی کرده ایم.
مدیرعامل مجموعه ایزوایکو اظهارامیدواری کرد: این نگاه اعتماد محور به صنعت کشتی سازی باید در دیگر بخش های مرتبط نیز شکل بگیرد که موجب جلوگیری از هدر رفت سرمایه و داشته های کشور و همین طور تقویت نقاط قوت تولید کنندگان وصنایع داخلی باشد.
تاثیر مستقیم ساخت کشتی بر اقتصاد کشور
ساخت کشتی های غول پیکر و اقیانوس پیما همچون صنایع بزرگ و مادر در هر کشوری به ویژه در استان های ساحلی و متصل به آب های بین المللی بشمار می رود که می تواند تاثیر مستقیم و مثتبی بر اقتصاد کشور بگذارد.
مدیر گروه طراحی ساخت و تعمیرات شناورهای متوسط در مجموعه ایزوایکو یادآورشد: ساخت کشتی های اقیانوس پیما بعنوان برگ برنده ی ایزوایکو و اشتغال فراگیری که دارد که می تواند بر اقتصاد کشور تاثیرپذیرباشد.
علی دوله خبرداد: در ساخت اولین پروژه کشتی اقیانوس پیما حدود ۹۵ درصد خرید خارجی داشتیم اما در ساخت پروژه های بعدی سعی کردیم با برنامه ریزی هایی سازنده به سمت تامین داخل حرکت نماییم.
وی بیان داشت: ایزوایکو با پکیجی از نوسازی و تعمیرات شناورها، طراحی و تعمیر در حوزه نفت و گازو ریگ های حفاری توانسته است از پس پروژه هایی که از آن بعنوان پروژه های سخت یاد می شد، برآید و الان بعنوان مجتمعی پیشرو در صنعت دریا محسوب شود.
این مسوول در مجموعه ایزوایکو ابرازداشت: باید بگوییم ایزوایکو دارای سابقه بسیار طولانی است که از دیرباز تا حالا با دستاوردهای بزرگ و خارق العاده ای توانسته کارنامه قابل قبولی را عرضه نماید.
او در آخر اظهار داشت: صنعت دریا صنعتی است که می تواند گرداننده ی چرخ صنعت در دیگر بخش ها باشد و همین طور به آسانی بر رکود اقتصادی غلبه نماید و در همین راستا موفق شده دیگر صنایع را درگیر اشتغال و فعالیت کند
ایزوایکو نماد باور و توان ایرانی
مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران (ایزوایکو) بعنوان زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و بزرگترین مجتمع صنایع دریایی کشور امروز توانسته نماد باور و توان ایرانی را در منطقه خلیج فارس تداعی کند.
این صنعت درطول چهار دهه اخیر (از سال ۱۳۵۲ تاکنون)، افت و خیزهای فراوانی به خود دیده است اما توانسته بواسطه داشتن نیروهای متخصص و توانمند موفقیت های زیادی را برای کشورمان کسب کند و درسایه تحریم و کرونا می رود تا به صنعتی پیشرو در صنایع دریایی ایران تبدیل گردد.
مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران با وسعت هزار و ۱۰۰ هکتار یکی از قدیمی ترین صنایع در بخش ساخت و تعمیر انواع کشتی، بارج و سکوهای نفتی و گازی در منطقه خلیج فارس بوده که انجام این پروژه ها در داخل کشور علاوه بر ایجاد شغل به میزان زیادی صرفه جویی ارزی نیز به همراه داشته است.
استان هرمزگان بواسطه داشتن سواحل، جزایر و واقع شدن در آبراه های بین المللی تنگه هرمز، خلیح فارس و دریای عمان و همین طور تبادل کالا با سایر کشورها و بدلیل ظرفیت های فراوان در بخش حمل و نقل دریایی همچون تجاری، صیادی و پوشش استان های دریایی همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس، بالاترین سهم در زمینه ساخت و تعمیر انواع شناورها در منطقه خاورمیانه به خود مختص کرده است.
هم حالا بیش از پنج هزار و ۲۰۰ نفر در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران که درقالب منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس و با همکاری ۶ شرکت زیرمجموعه به صورت هلدینگ مرکزی اداره می شود، به کار مشغول هستند و تمام کارهای این مجموعه در منطقه غرب بندرعباس علاوه بر اشتغالزایی، نقش قابل توجهی در صرفه جویی ارزی و نیز کسب درآمد برای کشور دارد.
استان هرمزگان با برخورداری از ۳۰ کارخانه کشتی سازی و لنج سازی الان رتبه نخست را در میان استان های ساحلی به خود اختصاص داده و بعنوان قطب صنعت ساخت و تعمیر انواع شناور در کشور معرفی شده است.
منبع: sibpal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب