روند صعودی دلار جهانی ادامه یافت

روند صعودی دلار جهانی ادامه یافت به گزارش سیب پال شاخص دلار در معاملات امروز هم دست به پیشروی زد.


به گزارش سیب پال به نقل از رویترز، در جریان معاملات پنجشنبه، روند صعودی دلار ادامه یافت و خیلی از ارزها در مقابل اسكناس سبز در موقعیت نزولی قرار گرفتند.
در شرایطی كه بازگشایی تدریجی كسب و كارها در مناطق مختلف جهان همچون آسیا و اروپا شدت بیشتری گرفته است، دلار به لطف افزایش تقاضا برای خرید آن و اخبار مثبت مربوط به كرونا بر روی ریل صعودی باقی ماند. قیمت نفت " وست تگزاس" هم باردیگر به محدوده مثبت باز گشته است.
سرعت انتشار كرونا در خیلی از مناطق كاهشی شده تا جایی كه نرخ مرگ و میر روزانه در آمریكا و انگلیس نزولی شده و شمار مبتلایان در فرانسه و اسپانیا كاهش داشته است. در اسپانیا، اتریش، دانمارك و ایتالیا بعضی از كسب و كارها فعالیت خویش را به صورت محدود از سر گرفته اند.
صندوق بین المللی پول از رشد منفی سه درصدی جهان امسال تحت تأثیر شیوع كرونا اطلاع داده كه در این بین نرخ رشد پیشبینی شده برای آمریكا حدود منفی شش درصد بوده است. این صندوق هم چنین پیشبینی كرده است متوسط رشد اقتصادی سال جاری ۱۹ كشور عضو منطقه یورو به منفی ۷.۵ درصد برسد. به قول رئیس صندوق نجات اتحادیه اروپا، كشورهای اروپایی برای احیای اقتصاد خود نیازمند ۰.۵ تا یك تریلیون یورو اعتبار هستند.
از طرفی رشد اقتصادی چین تحت تأثیر انتشار كرونا در سه ماهه نخست سال جاری به منفی ۶.۸ درصد رسیده كه این رقم، بدترین عملكرد ثبت شده اقتصاد چین از دهه ۱۹۷۰ تابحال به حساب می آید.
هم چنین خیلی از كشورهای جهان در نتیجه انتشار كرونا و پیشگیری از در اختیار گرفتن شركت ها توسط اتباع خارجی، مقررات سختگیرانه ای ضد سرمایه گذاری خارجی وضع كرده اند. كانادا، فرانسه، اسپانیا، آلمان و استرالیا همچون كشورهایی هستند كه چنین تصمیمی گرفته اند اما این امر احیانا سبب كاهش بیشتر از پیش رشد اقتصادی آنها هم خواهد شد.
تنها تا آخر هفته سوم آوریل ۲۲ میلیون آمریكایی برای دریافت مزایای بیكاری درخواست داده اند كه این رقم حدود هفت برابر بیشتر از ركورد قبلی ثبت شده در زمان ركود بزرگ بوده است. این احتمال وجود دارد كه نرخ بیكاری آمریكا بزودی دو رقمی شود.
رئیس بانك مركزی استرالیا هم از احتمال كوچك شدن ۱۰ درصدی اقتصاد این كشور در نیمه نخست سال جاری بر اثر انتشار كرونا اطلاع داد. به قول فیلیپ لووه، این احتمال وجود دارد كه نرخ بیكاری هم برای اولین بار در یك دهه اخیر دو رقمی شده و به بالای ۱۰ درصد برسد.
رودریگو كاتریل، استراتژیست بازار ارز در بانك ملی استرایلا اظهار داشت: باید با احتیاط نسبت به آمار و ارقام مربوط به مبتلایان و قربانیان كرونا نگاه كرد چون كه احتمال اوج گیری مجدد آمار در صورت نادیده گرفتن سفارش های پزشكی كاملا جدی است.
هر چند دولت های محلی در بعضی از ایالت های آمریكا قرنطینه را ادامه می دهند اما اعتراضات نسبت به تداوم این وضع رو به افزایش است. دونالد ترامپ با وجود برخی مخالفت ها از زمان بندی برای بازگشایی اقتصاد این كشور طی سه مرحله اطلاع داده و بعضی از هواداران افراطی وی با آمدن به خیابان ها خواهان برچیدن قرنطینه شده اند. در برزیل، اكوادور و آلمان هم مخالفان قرنطینه به خیابان ها آمدند.
تابحال بیشتر از دو میلیون و ۶۳۹ هزار و ۲۸ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۱۸۴ هزار و ۲۶۳ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریكا با ۴۷ هزار و ۶۸۱ نفر، ایتالیا با ۲۵ هزار و ۸۵ نفر، اسپانیا با ۲۱ هزار و ۷۱۷ نفر، فرانسه با ۲۱ هزار و ۳۴۰ نفر و انگلیس با ۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر بوده است.
یمز نایتلی، كارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در بانك آی ان جی اظهار داشت: با عنایت به گستردگی تعطیلی كسب و كارها در آمریكا، پیشبینی ما این است كه قبل از بازگشت به سطح پیش از بحران، رشد اقتصادی آمریكا تا منفی ۱۳ درجه هم كاهش پیدا كند و شاید بهبودی كامل از نظر اقتصادی تا میانه سال ۲۰۲۲ طول بكشد. این یعنی شاهد ادامه تعطیلی كسب و كارها و فاصله گذاری ها خواهیم بود.
شاخص دلار كه نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۲۱ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۱۰۰.۴۱۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانك سوئیس معادل ۱.۰۲۹ دلار اعلام گردید.
حالا خیلی از كشورهای اروپایی در حال بررسی گزینه های موجود برای فرار از رشد اقتصادی منفی هستند هر چند كه هنوز اختلاف نظر بین كشورهای عضو منطقه یورو مانع از اجرای یك برنامه مشترك در مقیاس وسیع شده است. نخست وزیر ایتالیا با بحرانی خواندن شرایط اقتصادی منطقه یورو خواهان تسریع در تهیه بسته نجات شده است.
بانك مركزی اسپانیا از كاهش ۶.۸ درصدی رشد اقتصادی این كشور در سناریو خوش بینانه و ۱۲.۴ درصدی در سناریو بدبینانه در سال ۲۰۲۰ اطلاع داده است.
مركز آمار فرانسه در گزارشی اعلام نموده كه حجم فعالیتهای اقتصادی در این كشور در مقایسه با زمان پیش از شیوع بحران كرونا ۳۶ درصد كاهش پیدا كرده است. این مركز به دولت فرانسه اخطار داده است كه هر ماه قرنطینه سراسری در خاك این كشور سبب خواهد شد تا رشد اقتصادی سه درصد كاهش پیدا كند.
در آلمان هم شماری از اندیشكده های اقتصادی این كشور با اخطار به در پیش بودن سخت ترین سال اقتصادی چهار دهه اخیر از دولت خواسته اند تا اقدامات حمایتی بیشتری را برای كاستن از تبعات اقتصادی ویروس كرونا بر فعالیت كسب و كارهای كوچك و متوسط و بازار كار در پیش گیرد. انتظار می رود بعد از مدت ها، نرخ بیكاری آلمان از پنج درصد فرا برود.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۵۸ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۳۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۳ درصد پایین رفت اما با باقی ماندن در كانال ۱.۰۸ به ۱.۰۸۲ دلار رسید.
موسسه رتبه بندی " فیچ" پیشبینی خود از رشد اقتصادی سال جاری چین را به تنها دو درصد تقلیل داده است كه در صورت تحقق، ضعیف ترین رشد اقتصادی این كشور در چهار دهه اخیر خواهد بود. اقتصاد چین سال قبل را با ثبت رشد ۶.۱ درصدی به پایان رسانده بود. صندوق بین المللی پول هم نرخ رشد اقتصادی سال جاری چین را تنها ۱.۲ درصد پیشبینی كرده است.
دولت چین برای پشتیبانی از اقتصاد این كشور و تقویت رشد اقتصادی تابحال ۱.۳ تریلیون یوان ( ۱۸۱.۴ میلیارد دلار) اعتبار در نظر گرفته است كه این اعتبار صرف امور گوناگونی همچون معافیت های مالیاتی، پرداخت حق بیمه بیكاری و وام های كم بهره خواهد شد.
وزرای دارایی كشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ. سه. آن) هم راه های تقویت همكاریهای مشترك برای مقابله با نتایج اقتصادی كرونا را بررسی كردند. رشد اقتصادی هند هم سال جاری با كاهش محسوسی مواجه خواهد شد.
یوكیو ایشیزوكی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سكیوریتیز اظهار داشت: نمی دانیم دولت ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله گران چشم به راه كارهای بیشتری هستند. دلار كماكان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان دهنده اضطراب معامله گران است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همینطور هر دلار با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۱۰۷.۷۶۸ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریكا به ازای ۱.۵۷۸ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۸۱ یوان چین اعلام گردید.



1399/02/04
20:47:44
5.0 / 5
2877
تگهای خبر: ارز , اسكناس , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است