مدیركل اعتبارات بانك مركزی:

افزایش قدرت وام دهی با تغییر شرایط صندوق مسكن یكم

افزایش قدرت وام دهی با تغییر شرایط صندوق مسكن یكم به گزارش سیب پال مدیركل اعتبارات بانك مركزی با بیان اینكه هیچ پیشنهادی رسمی از سوی وزارت راه و شهرسازی برای تغییر در شرایط وام دهی صندوق پس انداز مسكن یكم ارائه نشده است، تاكید كرد كه هرگونه تغییر در شرایط كنونی این صندوق، قدرت وام دهی آن را تا 36 درصد كاهش می دهد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در ایام اخیر برخی رسانه ها به نقل از مسئولان وزارت راه و شهرسازی از تهیه بسته پیشنهادی این وزارتخانه برای تسهیل شرایط وام دهی از محل صندوق پس انداز مسكن یكم خبر دادند كه شامل كاهش نرخ سود آن از 9 درصد كنونی به هفت درصد، افزایش دوره بازپرداخت از 12 به 20 سال و تعیین حداقل 2 دوره سپرده گذاری از 2 دوره 6 ماهه به 2 دوره پنج ماهه است.
در این پیوند «علی اصغر میرمحمد صادقی» شامگاه دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام نمود كه تا این لحظه هیچ پیشنهادی رسمی در این زمینه به بانك مركزی عرضه نشده است و مسئولان این بانك هم مبحث را با استفاده از رسانه ها شنیده اند.
وی تاكید كرد، وقتی بانك مركزی طرحی را بررسی می كنند، همه ابعاد و شرایط و سیاست های مترتب بر آن را هم مورد بررسی دقیق قرار می دهد تا قابلیت اجرا داشته باشد.
این مقام مسئول در بانك مركزی افزود: اینكه پیشنهادهایی در مطبوعات مطرح شود و سپس خواهان بررسی آن باشیم، رویه مناسبی نیست.
میرمحمد صادقی، تولید صندوق پس انداز مسكن یكم را از طرح های موفق در 2 سال قبل با رویكرد وام دهی برای خانه اولی ها یاد كرد و اظهار داشت: راه اندازی این صندوق با استقبال خوبی روبرو شده و در 677 روز كاری كه از شروع آن گذشته نزدیك به 240 هزار حساب نظر این صندوق افتتاح شده است.
مدیركل اعتبارات بانك مركزی افزود: تا آخر تیرماه امسال 11 هزار و 375 فقره وام از محل این صندوق در اختیار خانه اولی ها قرار گرفته است؛ ازاین رو هرگونه تغییر در شرایط وام دهی آن، به تغییر در منابع و مصارف آن منجر خواهد شد و حتی ممكن است كسری منابع صندوق را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه از زمان راه اندازی این صندوق پیش بینی شده بود كه حداكثر سالانه 84 هزار فقره تسهیلات از محل این صندوق پرداخت شود، اضافه كرد: آنچه اهمیت دارد، تداوم تعادل در منابع و مصارف صندوق و توان تسهیلات دهی آن است و هر پیشنهادی كه این تعادل را تحت تاثیر قرار داده و برهم بزند پیامدهای ناگواری خواهد داشت.
وی تاكید كرد، به هم خوردن تعادل در منابع و مصارف این صندوق حتی ممكن است سبب شود نتواند به تعهد خود برای رعایت سهم پرداخت حداكثر 24 فقره تسهیلات عمل كند.
میرمحمد صادقی ادامه داد: با وجود اینكه این طرح به صورت پیشنهاد رسمی به بانك مركزی عرضه نشده است اما در چند روز اخیر آن را مورد بررسی كارشناسی قرار دادیم.
به گفته وی، بررسی ها نشان داده است افزایش دوره بازپرداخت از 12 به 20 سال با نرخ كنونی هرچند باعث كاهش اقساط متقاضی می گردد اما در بلندمدت به نفع وام گیرنده نیست و به افزایش نرخ سود برای آن منجر خواهد شد.
وی تاكید كرد، در شرایط كنونی سود كلی كه متقاضیان دریافت تسهیلات از محل صندوق پس انداز مسكن یكم پرداخت می كنند 51 میلیون تومان است كه در صورت افزایش طول مدت و بازپرداخت، این رقم به 92 میلیون تومان خواهد رسید.
میرمحمدصادقی در ادامه اظهار داشت: پیشنهاد كاهش دوره خواب سرمایه در صندوق پس انداز مسكن یكم شاید متقاضیان را بیشتر كند اما در عین حال می تواند تسهیلات دهی صندوق را هم كم كند و افراد كمتری از آن بهره مند می شوند.
وی افزود: كاهش نرخ سود از 9 به هفت درصد هم سبب می گردد توان تسهیلات دهی آن صندوق 12 درصد كم شود؛ همینطور افزایش دوره پاز پرداخت از 12 به 20 سال، 28 درصد توان صندوق را كم خواهد نمود.
مدیركل اعتبارات بانك مركزی افزود: اینكه گفته شده سپرده پذیری این صندوق از 2 دوره 6 ماهه به 2 دوره پنج ماهه كاهش یابد، فقط متقاضیان را بیشتر می كند اما 12 درصد هم از توان تسهیلات دهی صندوق می كاهد.
میرمحمدصادقی اضافه كرد: هرچند با این كار متقاضیان بیشتری برای بهره مندی از تسهیلات صندوق خواهیم داشت اما احتمال پاسخگویی به تقاضای بوجود آمده كاهش می یابد.
وی خاطرنشان ساخت: در مجموع اگر پیشنهادهای یاد شده را كنار هم قرار دهیم سبب كاهش توان تسهیلاتی صندوق خواهد شد.
وی افزود: این كار ممكن است به كسری منابع صندوق منجر شود و آنگاه از منابع بانك مركزی و یا از تعهدات دولت كسری خویش را تامین كند.
مدیركل اعتبارات بانك مركزی، شرایط كنونی حاكم بر پرداخت تسهیلات از محل صندوق مسكن یكم را بهینه توصیف كرد و اظهار داشت: با این شروط شاهد عدم تعادل در منابع و مصارف صندوق نخواهیم بود؛ ضمن آنكه با افزایش بی رویه متقاضیان روبرو می شویم؛ درواقع طرحی كه تابحال موفق بوده با حضور متقاضیان بیشتر، به طرحی ناموفق تبدیل می گردد.
میرمحمد صادقی درباره اینكه ممكن است این پیشنهاد مطرح شود كه آورده اولیه متقاضیان بیشتر شود تا توان تسهیلات دهی صندوق جبران شود هم اظهار داشت: برای افزایش این مبلغ باید به توان متقاضی هم توجه كرد زیرا هرچه پیش پرداخت را بیشتر كنیم فشار بر متقاضی بیشتر می گردد.
وی تاكید كرد، وقتی طرحی را بررسی می كنیم باید شرایط متقاضی، بانك و عموم جامعه را هم در نظر بگیریم تا طرح با موفقیت به اهداف خود برسد؛ اینكه با تسهیل شرایط، فقط تعداد متقاضیان تسهیلات این صندوق را بیشتر كنیم، روش مناسبی نیست.
وی اضافه كرد: در شرایط كنونی پیشنهادهای منتشر شده در رسانه ها برای دسترسی بهتر به منابع صندوق پس انداز یكم مورد تایید بانك مركزی نیست.


 

1396/07/17
23:28:54
5.0 / 5
4948
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است