مدیرعامل بورس كالا: ركورد تاریخی معاملات بورس كالای ایران شكسته شد

مدیرعامل بورس كالا: ركورد تاریخی معاملات بورس كالای ایران شكسته شد سیب پال: تهران - مدیرعامل بورس كالا از ثبت بالاترین ركورد تاریخی ارزش معاملات بورس كالا امسال اطلاع داد و اظهار داشت: ارزش كل معاملات امسال بورس كالای ایران تا آخر بهمن ماه، به بیش از یك میلیون و 35 هزار میلیارد ریال رسید كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 39 درصد افزایش پیدا كرد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حامدسلطانی نژاد» روز یكشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران تصریح كرد: در 10 ماه نخست امسال، بورس كالا 48 درصد از ارزش كل معاملات بازار سرمایه را به خود مختص كرده است.
وی اظهار داشت: بر این اساس، بورس كالای ایران با ارزش معاملات 879 هزار میلیارد ریالی، رتبه اول را در میان سایر بورس ها كسب كرده است.
وی ادامه داد: همینطور 24 میلیون و 131 هزار تن محصول به ارزش 446 هزار و 353 میلیارد ریال در بازار فیزیكی بورس كالا معامله شده كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 4 درصدی در حجم و 33 درصدی در ارزش معاملات را تجربه كرده است.
مدیرعامل بورس كالا با تشریح جزئیات معاملات بورس كالا، اظهار داشت: محصولات صنعتی و معدنی در 11 ماه گذشته با معاملاتی به ارزش 183 هزار میلیارد ریال حدود 41 درصد و محصولات پتروشیمی با 139 هزار میلیارد ریال حدود 31 درصد دارای بیشترین سهم از مجموع معاملات فیزیكی بورس كالا بودند.
سلطانی نژاد اضافه كرد: فرآورده های نفتی هم 20 درصد و محصولات كشاورزی هفت درصد از ارزش معاملات این بازار را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: همینطور 61 درصد معاملات بورس كالا به معاملات نقدی و 39 درصد به معاملات سلف (پیش فروش و...) اختصاص دارد.
مدیرعامل بورس كالا درباره تامین مالی با استفاده از معاملات بورس كالا هم اظهار داشت: محصولات صنعتی و معدنی با 136هزار و 733 میلیارد ریال 79 درصد از مجموع تامین مالی با استفاده از بورس كالا را به خود اختصاص داده اند.
سلطانی نژاد افزود: گروه محصولات پتروشیمی هم با سهم 20 درصدی در جایگاه دومین گروه بزرگ تامین كننده منابع مالی با استفاده از بورس كالا بود.
وی ادامه داد: همینطور از ابتدای امسال تا آخر بهمن ماه 2 میلیون و 791 هزار تن محصول كشاورزی به ارزش 31 هزار و 229 میلیارد ریال در بورس كالا خرید و فروش شد كه بالاترین میزان معاملات از سال 86 تابحال بوده است.
مدیرعامل بورس كالا خاطرنشان كرد: همینطور در این مدت سه میلیون و 673 هزار تن محصول پتروشیمی به ارزش 138 هزار و 685 میلیارد ریال معامله شده كه دارای بیشترین ركورد معاملات از سال 86 تابحال بوده است.
سلطانی نژاد درباره برنامه های در دست اجرای بورس كالا هم تصریح كرد: ظرفیت سازی برای افزایش پذیرش محصولات كشاورزی مانند جو، ذرت و گندم در بورس كالا همچون برنامه های در دست اجرا بوده است.
وی تصریح كرد: پذیرش جوجه یك روزه گوشتی، معاملات گواهی سپرده پسته و اجرای طرح توافقی خرید زعفران هم از دیگر اقدامات انجام شده به حساب می آید.
وی افزود: افزایش درصدی 11 درصدی حجم و 33 درصدی ارزش معاملات پتروشیمی در 11 ماه سال 96 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ثبت ركورد جدید در معاملات این محصولات همراه بوده است.

**راه اندازی ابزارهای جدید معاملاتی
مدیرعامل بورس كالا درباره برنامه های در دست اجرا اظهار داشت: حراج به روش مناقصه در معاملات بازار فیزیكی، اجرای معاملات تهاتری، راه اندازی معاملات حق امتیاز، اجرای طرح معاملات خرید «دین»، راه اندازی معاملات مبتنی بر رویت و صندوق های سرمایه گذاری كالایی همچون طرح های در دست اجراست.
سلطانی نژاد ادامه داد: اجرای سیاست خرید توافقی خرید محصولات كشاورزی با اولویت خرما، پسته، كشمش و زعفران هم از دیگر طرح ها به حساب می آید.
وی در ادامه از ورود بانك های جدید به فرآیند تسویه معاملات بورس كالا اطلاع داد و اظهار داشت: تابحال 14 بانك در این باره همكاری می كردند كه بزودی چهار بانك دیگر هم وارد این فرآیند می شوند.
مدیرعامل بورس كالا با پشتیبانی از طرح قیمت تضمینی گندم به جای خرید تضمینی، اظهار داشت: سیاست خرید تضمینی، روشی منسوخ در دنیاست و در جای دیگری از آن استفاده نمی گردد، بلكه محصولات یا بیمه می شوند و یا یارانه می گیرند.
سلطانی نژاد اضافه كرد: با اجرای طرح قیمت تضمینی كه در بورس كالا اجرا می شود، كشاورزان در مدت سه روز به میزان دو سوم از مبلغ را دریافت می كنند و سپس در مدت 2 هفته مابه التفاوت قیمت، دریافت می كند.
وی ادامه داد: تابحال طرح قیمت تضمینی برای فروش جو استفاده می شد كه مقرر است برای فروش گندم هم بكار گرفته شود.

**از سرگیری فروش خودرو در بورس كالا
مدیرعامل بورس كالا درباره طرح فروش خودرو در بورس كالا اظهار داشت: بورس كالا، یك ساز و كار شفاف معاملاتی را فراهم می كند، ازاین رو مورد توجه بازار خودرو هم است.
سلطانی نژاد تصریح كرد: قرار بود كه چند مدل خودرو در بورس كالا عرضه شود كه در نهایت خودروی سراتو، انتخاب شد، اما به علت عرضه این خودرو در بازار آزاد با شرایط مناسب و اقساطی، از فروش این خودرو در بورس كالا استقبال نشد.
مدیرعامل بورس كالا ادامه داد: با اصلاحات انجام شده مقرر است كه فروش خودرو در بوس كالا از اسفندماه دوباره از سرگرفته شود.
وی تصریح كرد: همینطور مقرر است كه بزودی به میزان پنج هزار میلیارد ریال برای خودروسازان تامین مالی شود.

**مبادله تجاری عراق و ایران از مسیر بورس كالا
مدیرعامل بورس كالا درباره تعامل بورس كالا با كشورهای همسایه، اظهار داشت: مقرر است با عراق همكاری شود، اما باید توجه داشت كه فعالیت در بازار عراق با مخاطراتی همراه است، زیرا در آن كشور، معاملات بیشتر به صورت نقدی و غیربانكی انجام می گردد.
سلطانی نژاد با اشاره به اینكه معاملات بورس كالا، بانك محور است، اظهارداشت: صادرات برخی كالاها مانند آرد و فولاد به عراق انجام می گردد كه اخیرا یك محموله 500 تنی میلگرد هم صادر گردیده است.
مدیرعامل بورس كالا تصریح كرد: راهكار ما برای تعامل با عراق، تولید تالار معاملاتی در منطقه آزاد اروند، راه اندازی بورس كالای مشابه در عراق و یا راه اندازی شعبه بورس كالا ایران در عراق است.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2022*1070**1597


1396/12/06
14:22:31
5.0 / 5
4300
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است