خاندوزی اعلام كرد

آخرین وضعیت اجرای سامانه مودیان

آخرین وضعیت اجرای سامانه مودیان به گزارش سیب پال، وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: طبق آخرین آمار نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار فعال اقتصادی توانسته اند مجوز فعالیت اقتصادی خویش را از راه درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و بدون رفتن به دستگاه ها دریافت نمایند.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، احسان خاندوزی-وزیر امور اقتصاد و دارایی- در رابطه با این که تابحال چند درصد از قانون تسهیل صدور مجوزها اجرایی شده و چند درصد به صورت غیرحضوری توانستند ثبت کنند؟ اظهار نمود: به سبب درصد، پاسخ اینست که واقعا تمام اجزای قانون غیر از مرحله پایانی که مرحله تبدیل مجوز کاغذی در اقتصاد ایران به مجوزهای الکترونیک و شناسه ی یکتا هست بحمدالله اجرایی شده، البته نقاط ضعفی در هر مرحله وجود دارد، اما مهم اینست که تمام زمینه هایی که ما سه و چهار سال قبل بعنوان موانع کسب و کار از آنها یاد می کردیم وبرای فعالان اقتصادی ممکن بود باعث تولید پرهزینه، دشوار، آزاردهنده، احیانا با رشوه و فساد و مسائلی از این دست شده باشد، با تاکیدی که رئیس جمهور داشتند و همتی که دولت، مجلس، رسانه ملی چقدر کمک کرد، امروز در قسمت مهمی از فرآیندهای صدور کسب و کار ما مسیر خیلی کم هزینه، سهل و روانی را داریم.
وی ادامه داد: آخرین آمار حدود نزدیک یک میلیون و ۴۰۰ هزار فعال اقتصادی توانستند مجوز فعالیت اقتصادی خودشان را از راه درگاه ملی دریافت نمایند یعنی بدون کاغذ، بدون مراجعه، بعضی از دستگاه ها البته هنوز گرفتار مشکلاتی هستند، مثلاً آموزش و پرورش یک ماه گذشته درگاهش گرفتار اختلالی شده بود که مدتی متقاضیان این بخش از مجوزهای کسب و کار گرفتار صدمه بودند، اما بحمدالله مجموعه مسیر را می شود گفت جز مرحله پایانی که تبدیل کاغذ به مجوز الکترونیکی است که انشاالله از اردیبهشت ماه فراگیر در کل کشور در دستور کار قرار می گیرد باقی اجزای قانون تا حد خوبی محقق شده است.
خاندوزی با اشاره به دلیل این که چرا برخی مجوزها از جانب درگاه به درستی صادر نمی گردد، اظهار داشت: قانون تسهیل صدور مجوزها ۴ مرحله و هدفگذاری داشت، مرحله اول عبارت بود از اینکه شرایط صدور هر مجوز کاملا برای همه ملت ایران شفاف شود، سلیقه ای نباشد، چیزی در داخل کشوهای دستگاه ها نباشد که اگر خواستند کسی را اذیت کنند شرایط بیشتر و کمتری بخواهند، این مرحله حدودا می شود گفت ۹۹ درصد در کشور محقق شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مرحله دوم عبارت بود از اینکه فرایند صدور مجوز هم الکترونیکی شود، مرحله دوم خود فرایند صدور الکترونیکی که این مرحله ای است که هنوز بعضی از دستگاه ها به شکل کامل همه فرآیندشان اجرا نشده برآورد ما اینست که بیشتر از ۷۰ درصد این بخش از مصوبات هم اجرایی شده. مرحله سوم حذف خیلی از این شرط و شروط دست و پا گیر و زائد بود که واقعا مبنا و توجیهی نداشت، حالا سی سال قبل در قوانین مختلف این موانع درج شده بود، اما امروز واقعا برای جوانان تحصیلکرده و کارآفرین کشور نقش مانع را داشت که این ها باید حذف می شد و بحمدالله این اتفاق در هیئت مقررات زدایی رخ داده و در هیئت وزیران هم در دستور تصویب است که یک گام خیلی مهم است. مرحله چهارم هم تبدیل مجوزهای کاغذی به همین شناسه یکتا یا مجوزهای الکترونیکی است که امیدواریم بتوانیم در شروع سال ۱۴۰۳ این گام نهایی قانون را هم محکم و استوار برداریم.
وی در رابطه با برنامه خود برای مجوزهای تأخیرخورده توضیح داد: در مورد صدور خودکار مجوزهایی که، چون بنای قانون این بوده که واقعا فعال اقتصادی وقتی درخواست می دهد و همه شرایط را دارد دستگاه اجرایی نباید مردم را معطل کند، اگر شرایطش ناقص است باید سریع اعلام نماید که شما شرط مثلاً ششم و هشتم را ندارید یا مدارکتان ناقص است مدارک را کامل کنید مجدد این اتفاق برای صدور مجوز بیفتد یا اگر کامل هست، بپذیرد این قصه را، اینکه بدون پاسخ رها بشود و مردم معطل پیچ و خم های اداری، رفت و آمدها در دستگاه ها باشند، این دقیقاً همان هدفی بوده است که با آن قرار بود مبارزه صورت بگیرد.
خاندوزی تشریح کرد: از اول آبانماه صدور خودکار مجوزهایی که دستگاه ها در آن تاخیر داشتند و پاسخ نداده بودند شروع شد که گام بسیار مهمی بود، اما یک ماه از اجرای آن که گذشت متوجه شدیم یک نقص فنی در بعضی از وزارت خانه ها یا دستگاه ها و شهرداری ها و بخش های مختلف وجود دارد که سبب شده اطلاعات نرسد. خبر خوش هم در روزهای دهه فجر اینست که ما از چند روز گذشته یعنی دقیقاً از ۱۵ بهمن ماه سال جاری باردیگر صدور خودکار مجوزهای بر زمین مانده و بلاتکلیف را از درگاه ملی مجوزها آغاز کردیم و به صورت مستمر ادامه می یابد. هر تعدادی مجوزهای بلاتکلیف وجود داشته باشد، البته ابتدا از خود دستگاه ها خواسته می شود که در مهلتی تعیین تکلیف کنند، اما اگر آنها خواستند کارآفرینان و فعالان اقتصادی را معطل بگذارند خود درگاه ملی مجوزها با حکمی که مجلس شورای اسلامی داده به صورت خودکار این کار را انجام خواهد داد. حدودا تعداد زیادی یعنی اغلب قسمتهایی که مجوزهای بلاتکلیف داشتند، بیشتر از صد هزار مجوزی که همچنان بلاتکلیف باقی مانده بود از ۱۵ بهمن ماه در دستور صدور قرار گرفت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به جزئیات ماده 24 قانون که پس از 12 سال در دولت تصویب گردید پرداخت و خاطرنشان کرد: من تشکر می کنم از مجموعه دست اندرکاران بهبود محیط کسب و کار، چونکه اتفاقی که در طول دو سال قبل رخ داده است معادل سالهای طولانی بود که خیلی از فعالان اقتصادی آرزوی آنرا داشتند. خوشبختانه ما دو مصوبه ی خیلی خوب را سال جاری ازهیئت وزیران گرفتیم، یک در ماه اردیبهشت و دو در بهمن ماه، این دو مصوبه که یکی ماده ۲۴ و یکی ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را پوشش می داد در مجموع این پیام را داشت که اقتصاد برای اینکه پیشبینی پذیر بشود اول باید این دوستانی که گاهی اوقات می گویند که چرا دولت ها و مسئولین کشور از خودشان شروع نمی کنند؟ دقیقاً دولت از خودش اصلاحات را شروع کرد و گفت دستگاههای اجرایی هستند که باید منضبط و قاعده مند عمل بکنند.
وی افزود: به این معنا که یک لیست ۱۰ محوری از انواع مقررات اقتصادی شکل گرفت که این لیست ده گانه بین ۳۰ تا ۹۰ روز و البته برای پروانه های راه اندازی بنا و پایان کار و داخل و خارج حریم ۱۸۰ روز پیش از زمان اجرای آن مقررات باید به اطلاع فعال اقتصادی برسد پیش از اجرا شدن آن مقرره باید به اطلاع فعالان اقتصادی برسد که تولید کننده بتواند برنامه ریزی کند یک باره محموله صادرات و وارداتش پشت مرز گرفتار و فاسد نشود، قراردادهایی که بسته در داخل و خارج از کشور و این انصافا، .
خاندوزی در رابطه با حساب واحد خزانه توضیح داد: حساب واحد خزانه و در کنارش پرداخت اعتباری به ذینفع نهایی دو اقدام انضباط بخش؛ باردیگر شروع از خود دولت، خود دستگاههای اجرایی و مدیران کشور بود. اگر ما جامعه را می خواهیم نظم ببخشیم نمی شود که دستگاههای اجرایی خودشان عامل بی نظمی باشند، خودشان از شفافیت فرار کنند و انضباط مالی نداشته باشند و به بقیه بگوییم شما، اما باید انضباط داشته باشید و شفاف باشید. ما دو دسته حساب داریم، به زبان خیلی ساده؛ یک دسته حساب های درآمدی و دریافتنی که وجوهی که واریز می شود بعنوان درآمد دولت می نشیند؛ شامل درآمد مالیات، گمرک و انواع مختلف درآمدها. یک دسته حساب های پرداختنی که صرف مصوبات بودجه می شود که باید برای حقوق و دستمزد، خرید کالا و خدمات، ساختمان، طرح های عمرانی و سایر هزینه ها استفاده گردد. حساب واحد خزانه در واقع و به زبان ساده؛ نظم بخشیدن به حساب های درآمدی دولت بود که به جای اینکه پخش و بی ضابطه باشد؛ ما از ۲۵۰ هزار فقره حساب دستگاههای دولتی که مابین شبکه بانکی تو در تو، پیچیده و گاهی مواقع ناشناخته استفاده می شد، پس از این نظم بخشی به حدود ۲۵ هزار کاهش پیدا کرده، منضبط شده و همه متمرکز در خزانه داری کشور ذیل حساب های بانک مرکزی جمهوری اسلامی به شکل کاملا شفاف و باعث شد دولت بدون احتیاج به استقراض از بانک مرکزی بتواند بودجه عمومی خود را، چون حساب هایش روشن شد، معلوم شد منابع وجود داشته است، اما بی انضباط بوده، این طرف حساب واحد خزانه که از منظر ما این پروژه که تکلیف سالهای قانون بوده است، خاتمه یافته است. اندک مواردی که باقی مانده به سبب مشکلاتی که فیمابین شبکه بانکی و آن شرکت وجود دارد، همچنان الحاق صد درصد نشده، اما طرح حساب واحد خزانه به مفهوم واقعی کلمه خاتمه یافته است.
وی افزود: طرح دوم در مورد حساب هایی که دولت بخواهد خرج و پرداخت کند، ساده اینست که ماهانه باید حقوق کارکنانش را بریزد، یارانه ها را واریز کند، خرید دستگاه ها، سازمان ها، تجهیزات و لوازم اداری و از همه پیچیده تر آن؛ پرداخت به پیمانکاران طرح های عمرانی است. این هم در این جا باردیگر نباید مسیر رسوب کردن پول بماند در حساب دستگاه ها، دولت فکر می کرد که ۱۰۰ پل، بیمارستان و هر چیز که ساخته شده پولش را پرداخت کرده، در حالیکه دستگاه ها خیلی موقع ها چندین ماه این حساب ها را نگه می داشتند تا به خود پیمانکار برسد که در واقع نیاز اصلی؛ آن پیمانکاری بود که در آن شهرستان و استان استفاده می کرد و با دستوری که رئیس جمهور در جلسه امروز هیأت دولت دادند، ما موفق شدیم که این جزء دوم که پرداخت اعتباری به ذینفع نهایی باشد در کشور محقق نماییم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی که در یک گفت وگوی تلویزیونی صحبت می کرد، تشریح کرد: پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان؛ موضوعی بود که از چند سال قبل اجرایی شده بود، چون به یک معنا، ساده ترین نوع پرداخت به ذینفع نهایی؛ آن چیزی است که بعنوان حقوق کاملا مشخص است کدام کد ملی، کدام حساب، در چه بانکی است؟ فیش دستگاه دولتی می آید، سازمان اداری و استخدامی تأیید می کند، سازمان برنامه و بودجه هم تخصیص آن دستگاه را صادر می کند، ما هم بعنوان وزارت اقتصاد پرداخت می کردیم. آن وجه خیلی مهمش که خبر خوش است برای پیمانکاران طرح های عمرانی کشور محسوب می شود؛ اینست که پیمانکاران فورا بعد از اینکه تخصیص ها از سمت سازمان برنامه صادر شد، می توانند نه چند ماه، چند هفته یا چند روز بعد، چند ثانیه پس از اینکه فرآیند تخصیص سازمان برنامه به وزارت اقتصاد رسید، فورا با یک کلیک به قول دوستان، مجموع هزینه ای که کرده بودند برای آن طرح عمرانی را در حساب خودشان بلکه در حساب کسی که فروشنده مصالح بوده؛ سیمان، میلگرد یا هر چیزی که داده در اختیار این پیمانکار در حساب ذینفع نهایی واریز خواهد شد. در دستگاههای اجرایی دولت و دستگاههای دولتی هیچ مفری وجود ندارد اگر در حوزه شرکت ها بی انضباطی وجود داشته باشد امیدواریم که دستگاههای نظارتی به بخش شرکتی رسیدگی کنند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: در حوزه وزارت خانه ها و دستگاههای دولتی کشور امروز می توانم قطعا عرض کنم که با نظارت کاملی که سازمان برنامه، اداری و استخدامی کشور و خزانه داری کل وجود دارد، تقریبا انحرافی که صورت گرفته باشد وجود ندارد، جز مواردی که شما آگاه هستید؛ ماهانه موارد تخلف از سقف های مندرج در قانون بودجه را رصد می کنند، اطلاع می دهند به سبب اینکه تا آخر سال مکلف کنند دستگاه هایی را که اگر تخلفی دارند؛ باید متوسط و میانگین پرداختی خود به حد مصوب قانونی برسانند. و سال جاری در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ شرکت ها هم مشمول و آگاه هستند یک آئین نامه نظارتی و انضباطی هم ابتدای سال جاری برای فقط متمرکز بر حوزه شرکتهای دولتی در دولت مصوب شده است.
خاندوزی ضمن اشاره به احصاء دستگاه هایی که در صدور مجوزها کم کاری کردند در رابطه با این که کدام دستگاه تعلل بشتری داشتند اظهار داشت: دوستان درگاه ملی باید آخرین وضعیت را اعلام کنند، ما هفته ای یک مرتبه تمام لیست دستگاه ها را از بهترین دستگاه ها با رنگ سبز تا ضعیف ترین دستگاه ها با رنگ قرمز احصاء می نماییم و دوستان ما در درگاه ملی مجوزها این را به شکل هفتگی حساب می کنند، آخرین وضعیت را حتما اطلاع رسانی خواهند کرد.
خاندوزی در رابطه با برنامه وزارت اقتصاد در رابطه با ایجاد حساب ارزی تشریح کرد: مبنای قانون بودجه در کشور؛ دریافت ها و پرداخت های ریالی است نه ارزی. اساساً واحد پول ملی ما ریال است، بودجه کشور بر مبنای ریال نوشته می شود، دریافت هایی که خزانه انجام می دهد، ریالی دریافت می کند، ولو درآمد نفتی ارزی است ولی می آید ابتدا در حساب های بانک مرکزی تبدیل به ریال می شود و ریال آن در اختیار ما در وزارت اقتصاد قرار می گیرد که خزانه داری طبق آن پرداخت صورت می گیرد. اگر قانون جدیدی در خصوص اینکه دریافت ها و پرداخت های ارزی که الآن متمرکز در حوزه نفتی است، در حوزه بودجه ای دولت درآمد نفت می باشد که به صورت ارزی توسط بانک مرکزی تبدیل می شود، احتیاج به تغییری داشته باشد که تا امروز چنین قانونی ابلاغ نشده حتما آن قانون را هم دولت اجرا خواهد نمود. پیشنهادی بوده است که رفته مجلس شورای اسلامی، بعد در فرآیند شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته، مجدد ارسال شده، اگر در نهایت مورد تأیید صحن علنی قرار بگیرد، پس از آن تبدیل به قانون خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در رابطه با وضعیت اجرای سامانه مودیان اظهار نمود: یکی از اتفاقات انضباط بخش، شفاف سازی که واقعاً فعالان اقتصادی را از این تشخیص های سلیقه ای رها می کند و ما وارد یک نظام سامانه مند می شویم، مصوبه ای است که در مورد قانون سامانه مؤدیان و پایانه های فروشگاهی وجود داشته، آخرین اطلاعاتی که همکاران من در اختیار قرار دادند، هم اکنون بیشتر از ۹.۵ میلیون کارپوشه فعال برای مؤدیان مالیاتی کشور بوجود آمده که این یک عدد بی سابقه است در کشور که این قدر انضباط بخشی نسبت به کارپوشه مالیاتی بوجود آمده باشد. همینطور ۹۸۳ میلیون و ۴۰۳ هزار صورت حساب الکترونیکی توسط مؤدیان به این سامانه ارسال شده است.
وی افزود: آگاه هستید زمان اجرایی شدن قانونی این سامانه که از سال قبل باید آهسته آهسته آغاز به کار می کرد یک دیماه سال جاری است یعنی از اول دیماه ۱۴۰۲ اجبار شده است که این اتفاق بیفتد. اعدادی که اعلام می کنم مربوط است به این، حدود ۴۵ تا ۵۰ روزی که از شروع این موعد قانونی می گذرد. تعداد شناسه کالاهایی که در همین ایام صادر شده حدود دو میلیون؛ یک میلیون و ۹۰۰ هزار شناسه اختصاصی کالا صادر گردیده است. شناسه خدمات عمومی صادر شده، تعداد قابل توجهی از اشخاص حقوقی؛ یعنی شرکتهای کشور؛ ۹۲ هزار و ۷۳۶ شرکت بعنوان مؤدی حقوقی پیوستند و تعدادی هم از مؤدیان حقیقی که مطابق قانون باید بالای ۱۸ میلیارد تومان درآمد داشتند متصل شدند.




منبع:

1402/11/19
13:52:19
0.0 / 5
274
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است