ورود جدی به بانک های ناتراز

ورود جدی به بانک های ناتراز سیب پال: سیب پال: بانک مرکزی طبق همان وعده ای که رییس کل آن داده بود، وارد مرحله برخورد با بانکهای ناتراز شد. نخستین اقدام دراین زمینه واگذاری حق رای 60 درصد از سهام بانک آینده به وزارت اقتصاد و مرحله بعدی ادامه همین برنامه برای دیگر بانکها با شرایط مشابه است.



به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، برخورد با بانکهای ناتراز که با اضافه برداشت به افزایش و رشد پایه پولی و نهایتاً نقدینگی و تورم بیشتر کمک می کنند. جزو اولین برنامه های رییس کل جدید بانک مرکزی بود.

محمدرضا فرزین در اردیبهشت ماه اعلام نموده بود که بانکهای ناتراز تا شهریور ماه فرصت دارند تا از این وضعیت بیرون بروند و در غیر این صورت باید منتظر عواقب آن باشند.

طبق اولتیماتوم او، بانکهای ناتراز شش ماه فرصت دارند تا این معضل اصلی شان را که تاثیر نامطلوبی در فاکتورهای کلان اقتصادی دارد برطرف کنند.

به گفته فرزین، اگر بانکی همیشه ناترازی داشته باشد و در عین حال بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد به ناچار باید به سمت تعیین تکلیف و انحلال آن بانک پیش برویم. البته عموم این بانکها دارایی های مناسبی شامل املاک و غیره دارند؛ پس هیأت مدیره این دسته از بانکها می بایست عزم لازم را برای حل این مشکل فورا بکار گیرند.

رئیس شورای پول و اعتبار به مشکلات سهامداری برخی بانکها اشاره و اظهار نمود که اکنون چند بانک مشکل سهامداری دارند که برای رفع مشکلات آنها درحال مذاکره هستیم. البته این معضل، مشتمل بر برخی از بانکهای خصوصی و دولتی است.

البته رییس جمهور نیز بتازگی دستور اکیدی درباره ی رسیدگی و برخورد با بانکهای ناتراز به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی داده و اصرار کرد که هیچ تاخیری در تعیین تکلیف و رسیدگی به عملکرد چند بانک متخلف پذیرفته نیست و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد موظف می باشند در یک بازه زمانی مشخص برای اصلاح این وضعیت برنامه ریزی و اقدام نمایند.

حالا با نزدیک شدن به این مهلت شش ماهه بنظر می رسد دولت با جدیت بیشتری به این مسئله وارد شده است؛ چونکه دوشنبه هفته جاری بالاخره بعد از رفت و برگشت های فراوان، وزارت اقتصاد حق رای ۶۰ درصد از سهام بانک آینده را بصورت مستقیم و غیر مستقیم به نام یک شخص واحد بود و برای آن مجوزی از بانک مرکزی نداشت را در اختیار گرفت تا بتواند برای این بانک ناتراز که برمبنای آمارها بیش از ۲۵ درصد از رشد پایه پولی کشور ناشی از اضافه برداشت آنست، در جلسه آتی مجمع سالانه اش تعیین تکلیف کند.

البته این پایان ماجرا نبود و دو روز پس از این اتفاق، سهام مازاد سهامداران بانکهای خصوصی نیز اعلام گردید. در این جهت وزارت امور اقتصادی و دارایی جزییات سهام مازاد سهامداران بانکهای خصوصی که مجمع آنها تا حالا برگزار شده است را اعلام نمود.

در این اطلاعیه نام ۹ بانک خصوصی سرمایه، اقتصاد نوین، پارسیان، سینا، تجارت، صادرات ایران، شهر، کارآفرین و گردشگری اعلام گردید.

از سوی دیگر با توجه به این که طبق قانون سیاست های کلی اصل ۴۴، هیچ مالک واحدی نمی تواند بدون اجازه بانک مرکزی بیش از ۱۰ درصد یک بانک را داشته باشد. حق رای سهام مازاد سهامداران، به وزارت اقتصاد منتقل خواهد شد.

این ها نشان از جدیت مجموعه دولت برای حل مشکل ناترازی بانکها است که باید دید این معضل که سال هاست بر اقتصاد ایران سایه انداخته، چه زمانی حل خواهد شد و تا چه اندازه می تواند مانع افزایش پایه پولی کشور و نهایتاً رشد نقدینگی و افزایش تورم شود؟





منبع:

1402/05/28
12:48:31
0.0 / 5
304
تگهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , سهام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است