رمزارزها اوراق بهادار هستند؟

رمزارزها اوراق بهادار هستند؟ سیب پال: بازار رمزارزها اینروزها به شدت تحت تاثیر اتفاقات مرتبط به وضع قوانین و مقررات و تلاش کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده جهت نظارت بر بازار رمزارزها و فعالان این بازار است که اقدام حقوقی مقابل کوین بیس و بایننس و ورقه بهادار خواندن بخش بزرگی از رمزارزها بخش مهمی از این تلاش در هفته های گذشته بوده است.


این که آیا SEC می تواند وارد این حیطه شود منوط به این است که بتوان رمزارزها را ورقه بهادار دانست. اگر رمزارزها ورقه بهادار باشند، می بایست طبق قانون اوراق بهادار ایالات متحده مصوب ۱۹۳۳ و ۱۹۳۴ نزد SEC ثبت شوند. در سال ۱۹۴۶ شرکتی به نام W.J. Howey یکی از مزارع در مالکیت خودرا به یک سرمایه گذار فروخت و سپس جهت برداشت محصولات و فروش آنها مزرعه را از آن سرمایه گذار اجاره کرد. از نظر SEC این قرارداد نوعی ورقه بهادار بود و می بایست نزد این نهاد ثبت می شد. دیوان عالی ایالات متحده به بررسی موضوع پرداخت و ۴ شرط برای ورقه بهادار شناخته شدن هر دارایی تعیین کرد که به تست هووی معروف شده است. این چهار شرط عبارتند از:
• سرمایه گذاران بتوانند آن قرارداد را در ازای ارزشی بخرند و تملک کنند.
• بوسیله یک شرکت عمومی انجام پذیرد.
• از این سرمایه گذاری انتظار کسب سود داشته باشند.
• کسب سود بوسیله تلاش دیگران اتفاق بیفتد.
اگر یک دارایی یا قرارداد سرمایه گذاری همه این مشخصات را داشته باشد یک ورقه بهادار است و می بایست بر طبق قانون اوراق بهادار نزد SEC ثبت گردد.
در این جهت SEC چارچوب تحلیل قراردادهای سرمایه گذاری دارایی های دیجیتال را تدوین کرده است که طبق این چارچوب توکن های کاربردی که کارکردشان تامین مالی پروژه ای است که شرکت منتشرکننده در دست اجرا دارد، بنظر می رسد که این شروط را دارند و بنا بر این SEC آنها را ورقه بهادار می داند. همچون توکن های این دسته می توان به سولانا اشاره نمود. از نظر SEC بنیاد سولانا که این پروژه را در دست اجرا دارد درحقیقت آن شرکت عمومی است که در شرط دوم بیان شده است.
باتوجه به مطالب فوق تعدادی از تحلیل گران بر این باورند که بیتکوین به سبب این که غیرمتمرکز است و نهادی پشت آن نیست شرط دوم را دارا نیست و بنا بر این نمی تواند ورقه بهادار باشد. این گروه بر این باورند که این امر بیتکوین و دیگر توکن های مشابه آن به سبب این که ورقه بهادار نخواهند بود از نظارت SEC مستثنا هستند و بنا بر این دامیننس بیتکوین در یک ماه گذشته رشد داشته است. مایکل سیلور مدیر شرکت مایکرواستراتژی که یک مشتاق بیتکوین است و شرکت او بیشترین تعداد بیتکوین را در میان حقوقی ها داراست معتقد می باشد تنها آن دسته از کوین ها که خصوصیات بیتکوین را دارند در بازار باقی خواهند ماند.

هرچند که بعید بنظر می رسد که بیتکوین از دایره نظارت نهادهای قانونی خارج بیفتد، حتی اگر از دایره نظارت SEC بیرون باشد، ولی به طور کل بنظر می رسد که بازار رمزارزها در ماههای آتی کماکان تحت تاثیر مسائل در رابطه با مقررات گذاری ها در نقاط مختلف دنیا به ویژه در ایالات متحده باشد و این امر بازاری با نوسانات زیاد را پیش روی ما قرار خواهد داد.

۲۲۳۲۲۳



منبع:

1402/04/15
16:03:07
0.0 / 5
301
تگهای خبر: ارز , بازار , بورس , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است