کارآفرین، تجربه موفق بانکداری خصوصی در ایران

کارآفرین، تجربه موفق بانکداری خصوصی در ایران به گزارش سیب پال، در گردهمایی سراسری سه روزه روسای شعب و مدیران ستادی بانک کارآفرین که با حضور اعضای هیات مدیره، هیئت عامل، مدیران ارشد و روسای شعب بانک برگزار شد، احمد بهاروندی به تحلیل شرایط اقتصادی دنیا، شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و جایگاه بانک کارآفرین در شبکه بانکی پرداخت.



به گزارش روابط عمومی بانک کارآفرین، احمد بهاروندی مدیرعامل بانک کارآفرین، در گردهمایی سراسری روسای شعب و مدیران ستادی بانک کارآفرین ضمن اشاره به عوامل بین المللی موثر بر شرایط اقتصادی ایران، اظهار داشت: به نظر می آید کش و قوس های اقتصاد بین الملل چهره سخت تری به خود گرفته است و کشورهایی که احساس می کنند سهم شان از کیک اقتصاد نباید گرفتار تغییر شود اقدامات خویش را خارج از تعارفات مرسوم به صورت خشن تر و جدی تر بروز و ظهور می دهند.
وی اضافه کرد: از طرفی، اقتصادی که سال ها در دنیا آقایی کرده و به سبب رَوایی ارز و پول کشورش از مواهب زیادی برخوردار شده، در مدل توسعه خود مصادیقی از شکست های بازار مثل به رسمت شناختن Mass Production در کارخانه های اسلحه سازی و امثال آنرا به رسمیت شمرده که این مدل توسعه با تشکیل درگیری ها و نزاع هایی در سطح دنیا همگام شد.
مدیرعامل بانک کارآفرین، جنگ اکراین را در چارچوب یک نمونه مطالعه اقتصادی از ابعاد مختلف قابل بررسی دانست و عنوان کرد: پیش از جنگ اکراین، ارزش یورو بالاتر از ارزش دلار بود اما پس از جنگ، این نسبت جا به جا شد و ارزش دلار نسبت به یورو در جایگاه بالاتری قرار گرفت. علت، درگیری اقتصاد حوزه یورو با جنگ بود. در مقابل، در زمینه کارخانه های مهمات و اسلحه سازی(و پس از جنگ، دورنمای بازسازی های عمرانی در حوزه اروپا) موتور اقتصاد حوزه دلار فعال تر می شود.
بهاروندی اقتصاد منطقه آسیای شرقی را هدف برنامه ریزی اقتصادی دانست و افزود: به نظر می آید کشور رقیب حوزه دلار، هنوز به نقطه رهایی برای اقدام سخت نرسیده است. اما در حوزه های نیابتی، تعارفات را کنار گذاشتند و اقداماتی را ضد هم به صورت جدی انجام داده اند. ایران در این راه حادث شده و تحریم، سوغات این کشمکش برای اقتصاد ایران است. این تحریم از مسیرهای مختلف اقتصاد ما را رنج می دهد.
وی ضمن اشاره به اولین مسیر تحریم در ایران، خاطرنشان کرد: عمده اتکای اقتصاد در حوزه منابع ملی به درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت می باشد و آثار تحریم سبب تقلیل منابع کشور می شود. از آنجاییکه هزینه های کشور سر جای خود باقی مانده و چه بسا در سالهای متوالی رشد کرده، رقم کسری بودجه را هر سال بالا می برد.

به گفته مدیرعامل بانک کارآفرین، شرایط بودجه سال جاری، یکی از مصادیق ورود تحریم هاست. وقتی کسری بودجه ایجاد می شود نزدیکترین و سهل الوصول ترین راه برای جبران، استقراض از بانک مرکزی است که مستقیم پایه پولی را رشد می دهد یا استقراض از مسیر پول درونی یعنی سیستم بانکی است که برخی از بانکها را گرفتار اضافه برداشت کرده و منجر به رشد غیرمستقیم پایه پولی می شود.
بهاروندی افزود: مسیر دیگری که تحریم بوجود می آورد گران تر شدن خرید کالاهای وارداتی است. در گذشته اگر راحتتر می خریدیم هم اکنون باید سخت تر بخریم، واسطه ها بیشتر می شوند ودر مقابل به علت ریسک همکاری با ایران، قیمتها را بالاتر عرضه می دهند و در نهایت منجر به تورم، فشار تقاضا و افزایش قیمت مصرف کننده می شود.
این مقام مسئول بانک کارآفرین به مسیر دیگر منجر به تحریم اشاره نمود و اظهار داشت: مفهوم اتفاق نیفتادن سرمایه گذاری خارجی در کشور اینست که تقاضای دارندگان ارز خارجی برای ریال ایران کاسته شده و ریال ایران در حالیکه در درون مرزهای اقتصاد کشور درحال رشد است اما متقاضی خارجی ندارد. هر سرمایه گذار خارجی نیاز دارد بخش جدی از سرمایه خویش را تبدیل به ریال کند، وقتی تقاضا برای ریال وجود نداشته باشد یعنی ریال ها انباشت می شوند و این انباشت امکان دارد از میزان رشد تولید داخلی کشور سبقت گیرد؛ ازاین رو انباشت درونیِ غیرمتوازن با رشد، منجر به تورم می شود.
احمد بهاروندی در ادامه گردهمایی سراسری مدیران ارشد و روسای شعب بانک کارآفرین، از کسانی انتقاد نمود که موفقیت سازمان شان را فقط مرهون تلاش خودشان می دانند و خاطرنشان کرد: گاهی اوقات افرادی که اعلان و ابراز وجود بارقه های موفقیت در سازمان شان می کنند، آن موفقیت ها را منتسب به خود می دانند اما به نظر می آید این نوع گفتار، کوته بینانه و از عدالت به دور است. کسانی که این اتفاقات و پیشبینی های خوب را رقم می زنند کسانی جز همکاران بانک کارآفرین نیستند.

مدیرعامل بانک کارآفرین افزود: از سخنرانی پیشین در بیست و سومین سالگرد تاسیس بانک (آذر سال گذشته) تابحال با همکاری شما، اقدامات حرفه ای در بانک از جنس ریل گذاری و ایجاد پلت فرم برای بالندگی بانک کارآفرین صورت گرفته است.
بهاروندی همینطور به برخی داوری ها در مورد بانکداری در ایران اشاره نمود و عنوان کرد: بانکداری در ایران به علل مختلف، به صورت کم انصافانه در معرض داوری و قضاوت است البته گاهی اوقات هم در شبکه بانکی، اشکالاتی از جانب همکاران بروز داشته که منکر آن نیستیم. اما در اقتصادی که بیشتر از 90 درصد تأمین مالی اش از بازار پول و شبکه بانکی است، تمرکز سیاستگذار، سخنرانان و کسانی که فرهنگ اقتصادی را بسترسازی می کنند، باید در رشد، بالندگی و رفع صدمه های شبکه بانکی باشد.
بهاروندی تصریح کرد: بانک خوشنام کارآفرین بعنوان یکی از مصادیق بانکداری خصوصی موفق در ایران با قوت به کار خود ادامه می دهد. هر موقع معیارها و مشخصات بانک کارآفرین در معرض نگاه سیاستگذاران و تریبون داران منتقد به سیستم بانکهای خصوصی قرار می گیرد، به نظرم حرف شان همان جا گرفتار سکته می شود و این جزء افتخارات بانک کارآفرین است. بانک کارآفرین به مَثابه بانک خصوصی موفق و تجربه ای مثال زدنی در اقتصاد ایران است.
مدیرعامل بانک کارآفرین در رابطه با بانکداری اسلامی تاکید کرد: گاهی اوقات تعاریف و برداشت های ما نسبت به اسلام و چارچوب آن امکان دارد ناقص شود و مخاطب ما در مصداق و مفهوم گرفتار خلط مبحث شود. درست است در اسلام نهادی به نام بانک و اقتصاد اسلامی معرفی نشده است اما اعتقادات و فرهنگ ایرانی ما مرزهایی مشخص کرده که وقتی خویش را در آن مرزها مقید می دانیم نه تنها به کارایی در اقتصاد نزدیک می شویم بلکه آن چه فرهنگ و عقایدمان از ما انتظار دارد در زمینه اقتصاد برآورده می نماییم.

1402/03/04
12:35:28
0.0 / 5
271
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است