بورس پاییز را قرمزپوش شروع کرد

بورس پاییز را قرمزپوش شروع کرد سیب پال: شاخص کل بورس در حالی در روز گذشته با افت خود سرمایه گذاران را شوکه کرد که بگفته کارشناسان امکان ریزش های بیشتر شاخص همچنان وجود دارد.



نگارعلی_ در نخستین روز کاری مهر ماه اغلب نمادهای بازار سهام ریزش کردند و نقشه بازار قرمزپوش شد. در معاملات روز شنبه دوم مهر ماه، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز کاری قبل ۲۷ هزار و ۵۷ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۳۲۸ هزار و ۱۸۳ واحد رسید. شاخص هم وزن بورس با کاهش ۹ هزار و ۱۶۳ واحدی در سطح ۳۸۶ هزار و ۵۱۵ واحدی ایستاد. همین طور شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۲۴۹ واحد پائین آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۱۴۶ واحد قرار گرفت.
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین درباب این ریزش اخیر اظهار داشت: ریزش روز گذشته بورس در واقعیت بی سابقه نبوده و در زمان هایی که بازار گرفتار پنیک و نگرانی می شود شاهد خروج نقدینگی هستیم و هم اکنون یک مقداری نگرانی در بازار سرمایه وجود دارد.
دارابی در ادامه درباب دلایلی که شاخص کل بورس را در روز گذشته منفی کردند؛گفت: ریزش قیمت نفت در روزجمعه گذشته خیلی بر روی گروه پتروشیمی و پالایشی در بورس تاثیر گذاشت و از سویی انتظارات زیادی از سفر به نیویورک در میان مردم وجود داشت و خبرهای خوبی درباب مذاکرات سیاسی قبل از این انتشار یافته بود که در نهایت همیشه نتیجه مهم تر است و تاثیر خودرا بر بازار سرمایه گذاشت و گزارش های ۶ ماهه نیز درحال ارائه شدن هستند که شرکت های کوچک تنها آنها را ارایه داده اند و شرکت های بزرگ هنوز اقدامی در این جهت نکرده اند و بورس باتوجه به آنچه گفته شد درحال نمایش دادن یک شرایط عادی است. بازار سرمایه نیازمند حمایت جدی است
دارابی عدم پشتیبانی از بازار را یکی از اصلی ترین دلیلهای ریزش بورس معرفی نمود و اظهار داشت: متاسفانه ما بسیار شاهد موارد پنیک در بازار سرمایه بودیم که این پنیک ها با حمایتی همراه نمی گردد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به این مساله که بازار سرمایه نیازمند نقدینگی است؛ اظهار داشت: بانک مرکزی با بالا بردن نرخ بهره و بستن خطوط اعتباری خود بر روی بانکها سطح نقدینگی را درکل جامعه پایین آورده و بیشتر فعالیت ها گرفتار رکود شده است و شرکتها با ظرفیت بسیار پایینی فعالیت می نمایند که آمارهای رسمی نیز این موارد را تایید می کنند و زمانی که دولت حمایتی نمی کند و نقدینگی به بازار تزریق نمی کند شرکتها تحت فشار قرار می گیرند به ویژه در بخش های دولتی که وضعیت مالی آنها درحال بدتر شدن است.
دارابی در ادامه اضافه کرد: بازار سرمایه اساسا نیازمند حمایت جدی و تزریق نقدینگی شایان توجه است. دلار در بازار آزاد در مرز ۳۲ هزار تومانی است
وی در ادامه اظهار داشت: دلار نیز هم اکنون بسیار به شرکتها لطمه می زند چونکه دلار در بازار آزاد نزدیک به ۳۲ هزار تومان معامله می شود و ارز نیمایی ۲۷ هزار تومان است و در صورتیکه صادرکننده باشید بر روی هر دلار ۵ هزار تومان ضرر می کنید در صورتیکه هزینه های شما در داخل با دلار آزاد حساب می شود و در صورتیکه سیاست ها به این سمت رود که نرخ ارز واقعی شود و نرخ ارز نیمایی بالاتر بیاید می توانست در راستا پشتیبانی از بازار سرمایه کمک کننده باشد. سقوط های بیشتر و قیمت های پایین تر در راه است؟
این کارشناس اقتصادی درادامه در پاسخ به این پرسش که آیا وضع بازار سرمایه برای ورود سهامداران مناسب می باشد یاخیر؛ اظهار داشت: بطور معمول درحالی که بازارها درحال کاهش هستند عده ای با خوشبینی مبادرت به خرید می کنند اما ما نباید فراموش نماییم که تقریباً ازتاریخ ۱۹/۵/۱۳۹۹ تا الان بازار بصورت دائمی در حال کاهش پیوسته است و هر زمانی که در دفعات قبل نیز مبادرت به خرید می کردید کف دیگری نیز برای آن شکل گرفته بود.
وی در ادامه اظهار داشت: هم اکنون نرخها در بازار سرمایه در وضعیت خوبی هستند اما مسئله این است که امیدواری چندانی در این بازار نیست و از آنجائیکه امیدواری چندانی وجود ندارد، نقدینگی حرکتی برای خرید نمی کند و حمایتی نیز اگر نشود سهامداران خودرا تنها در بازار احساس می کنند و به همین خاطر موج فروش ها به وجود خواهد آمد.
دارابی در ادامه اظهار داشت: نرخها هم اکنون در بعضی از شرکتها بهادار است اما باید قیمت های جهانی و به ویژه قیمت نفت در آینده را در نظر گرفت و از سویی باید روند نرخ بهره را نیز مدنظر داشت که کاهش آن می توانست کمک کننده باشد و هم اکنون با این ابهامات و مشکلات آینده قابل پیش بینی نخواهد بود که ما هم اکنون در کف قیمتی هستیم یا این که سقوط های بیشتر و قیمت های پایین تری را تجربه خواهیم کرد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: شاخص کل بورس هم اکنون از شروع سال نیز عقب تر است و ما نیمه اول سال ۱۴۰۱ را با زیان بسته ایم و وارد نیمه دوم شدیم که برای سرمایه گذاران به هیچ وجه مطلوب نخواهد بود و اساسا جریان مثبتی را به اقتصاد نخواهد داد. پاییز و زمستان نمی تواند بهتر از تابستان باشد!
همایون دارابی در ادامه در پاسخ به این پرسش که سقوط بورس چه ضرباتی به اقتصاد خواهد زد؛ اظهار داشت: هم اکنون ما با مشکل بسیار بزرگی مواجه هستیم و آن هم این است که سیاست دولت در زمینه اقتصاد و خصوصاً در عرصه تولید، اشتغال و سرمایه گذاری معلوم نیست.
این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: در نیمه اول با کش و قوس فراوان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت اما از جانب دیگر یکی از سنگین ترین دوره های قیمت گذاری دستوری بر روی شرکتها را نیز تجربه کردیم که اثار مخرب آنرا هم اکنون در گروه ها می بینیم و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند تمام مردم به این نتیجه خواهند رسید که سرمایه گذاری به غیر از زیان چیزی ندارد چه این سرمایه گذاری در بحث تولید باشد و یا چه در بحث ساخت و ساز.
دارابی در ادامه اظهار داشت: هم اکنون همه سازندگان می گویند که در بحث ساخت و ساز زیان ده هستند و یا کارخانه داران صنایع فعال ما در سالهای قبل مانند صنعت لاستیک و شوینده و داروسازی ها و خودرو که بعد از شرکت نفت بزرگترین تولیدکننده مزیت اقتصادی در کشور می باشند و یا بانکها همه درگیر فشاری هستند که نشان میدهد کار کردن برای آنها دیگر صرفه اقتصادی ندارد و عدم پاسخگویی به سرمایه گذار سبب خواهد شد که سرمایه از این بخش ها فرار کند و از جانب دیگر بازارهای غیرمولد و خاکستری مانند دلار، طلا، خرید و فروش زمین و آپارتمان هستندکه سرمایه گذاران را جذب خواهند کرد و نقدینگی را از دست بخش مولد خارج خواهند کرد که درنهایت کاهش رشد اقتصادی و بیکاری گسترده برای ما باقی خواهد ماند.
وی در آخر اضافه کرد: در تابستان که بطور معمول باید بالاترین سطح از فعالیت اقتصادی را تجربه نمود ما در رکود اقتصادی بودیم و در پاییز و زمستان وضعیت اقتصادی نمی تواند بهتر از تابستان باشد.

۲۲۳۲۲۷

1401/07/07
12:27:28
0.0 / 5
243
تگهای خبر: آنلاین , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است