فروش خانه های قدیمی دو برابر شد

فروش خانه های قدیمی دو برابر شد به گزارش سیب پال، حجم معاملات واحدهای بالای ۲۰ سال از بازار مسکن شهر تهران نسبت به سال قبل حدودا دو برابر شده که یک کارشناس، رشد قیمت مسکن، افت توان خرید متقاضیان و شکاف قیمتی بین خانه های قدیمی با واحدهای کلیدنخورده را از مهم ترین عوامل این مسئله می داند.


به گزارش سیب پال به نقل از ایسنا، مردادماه سال قبل آپارتمان های با عمر بنای بالای ۲۰ سال ۱۱.۷ درصد از معاملات شهر تهران را به خود اختصاص می دادند که مرداد سال جاری این رقم به ۲۱.۲ درصد رسیده است. در مقابل، سهم واحدهای نوساز از معاملات کاسته شده است. آپارتمان های کمتر از ۵ سال ساخت، مرداد سال گذشته ۳۳.۲ درصد از قراردادهای خرید و فروش را در بر می گرفتند که مرداد سالجاری سهم آنها به ۲۸.۹ درصد رسید.
باآنکه معاملات مسکن شهر تهران در مرداد سالجاری نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۲ درصد افزایش پیدا کرده اما آمار و ارقام توضیح می دهد که رشد خرید و فروش واحدهای کمتر از ۵ سال فقط ۲۳ درصد بوده است. در مقابل آپارتمان های بالای ۵ سال با رشد ۵۱ درصد در خرید و فروش نسبت به سال قبل مواجه گشتند. منطقه ۱۰ شامل محله هایی همچون جیحون، نواب، دامپزشکی، جی، سلبیل و کارون را میتوان کانون عرضه ی واحدهای کوچک متراژ و قدیمی متناسب با توان اقشار متوسط و پایین دانست.


سعید لطفی ـ کارشناس بازار مسکن درمورد علت رشد فروش آپارتمان های قدیمی به ایسنا می گوید: هم اکنون خانه های با عمر بنای بالای ۵ سال ۷۱ درصد خرید و فروش ها در بازار مسکن شهر تهران را می سازند. این سهم پارسال ۶۶.۸ درصد و دو سال قبل ۶۱ درصد بود. هم چنین سال ۱۳۹۲ واحدهای بالای ۵ سال تنها ۴۱ درصد معاملات را به خود اختصاص می دادند.
وی ادامه داد: عوامل مختلفی در گرم شدن بازار خرید و فروش واحدهای با قدمت بنای بیشتر از ۵ سال موثر است که همچون آن میتوان به فاصله قیمتی آنها با واحدهای کلیدنخورده، رشد شدید قیمت مسکن، کاهش توان متقاضیان، خلاء تسهیلات بانکی و نبود ابزارهای مالی و حمایتی از سوی تقاضا اشاره نمود.
این کارشناس بازار مسکن ضمن اشاره به رشد پایین تر از تورم عمومی در بازار مسکن شهر تهران می گوید: تورم نهاده های ساختمانی حدود دو برابر رشد قیمت ها در بازار مسکن می باشد. این مسئله چشم انداز تورمی را القا می کند که بر روی قیمت واحدهای کلیدنخورده ی موجود اثر می گذارد. در واقع طرف عرضه با این استدلال که در آینده باید هزینه ی بیشتری برای تولید مسکن اختصاص دهد، بخشی از تورم آینده را در واحدهای نوساز فعلی لحاظ می کند.
لطفی خاطرنشان کرد: انتظارات تورمی به ایجاد شکاف قیمتی بین واحدهای نوساز و قدیمی منجر می شود. البته قیمت واحدهای قدیمی هم درجا نمی زند؛ چون که بخشی از تقاضای موثر به علت کاهش توان به سمت خانه های قدیمی می رود و این فشار تقاضا سبب افزایش قیمت آنها می شود. با این وجود آپارتمان های با قدمت بیشتر از پنج سال همخوانی بیشتری با استطاعت خانوارهای متوسط و پایین دارد.
لطفی خاطرنشان کرد: متوسط قیمت هر متر خانه در تهران به ۴۲.۷ میلیون تومان رسیده که افزایش ۳۸ درصدی را نسبت به مرداد سال قبل به ثبت رساند. ۲۹ درصد از این تورم طی شش ماه گذشته رخ داده است. این نشان داده است سال قبل بازار ثبات بیشتری داشته است و هرچه تورم افزایش پیدا کند طبیعتا بخش بیشتری از متقاضیان موثر به سمت واحدهای قدیمی، محله های کم برخوردارتر و جنوبی سوق می یابند.




منبع:

1401/06/25
10:28:16
0.0 / 5
308
تگهای خبر: ابزار , بازار , بانك , تسهیلات بانكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است