سپرده گذاری مردم در بانکها کاهش پیدا کرده

سپرده گذاری مردم در بانکها کاهش پیدا کرده به گزارش سیب پال ایلنا نوشت: دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: سپرده گذاری در بانکها کاهش پیدا کرده و بنا بر این است که تعدادی از بانکها خلاف بانک مرکزی نرخ سود سپرده گذاری را بالا برده اند و حاضر هستند که تبعات و مجازات آنرا بپذیرند چونکه سپرده به اندازه مصرف وجود ندارد و اجبار در پرداخت تسهیلات تکلیفی موجب می شود که بانکها برای تامین منابع از بانک مرکزی استقراض کنند.



محمدرضا جمشیدی درباره پرداخت تسهیلات تکلیفی مانند فرزندآوری از جانب شبکه بانکی عنوان کرد: در ابتدا باید دو محدودیت بانکی را در نظر گرفت؛ اول این که به صورت کلی بانکهای خصوصی تا ۲ درصد و بانکهای دولتی تا ۲.۵ درصد می توانند مانده تسهیلات شان را امسال بالا برند و امکان افزایش تا این سقف وجود ندارد. محدودیت دیگر درباره تأمین منابع برای اعطای تسهیلات است، منابع بانک از جانب مردم و از راه سپرده گذاری تأمین می شود و اگر سپرده گذاری مردم در شبکه بانکی کاهش پیدا کند، دیگر وجوهی نیست که از محل آن تسهیلاتی به مردم پرداخت گردد.
وی افزود: بانک مرکزی بانکها را برای ارائه تسهیلات به متقاضیان معرفی می کند و مبحث این است که بانکها منابعی برای اعطای این تسهیلات ندارند و اگر بانکی هم برای دریافت تسهیلات به متقاضیان معرفی نمی گردد به این علت است که از قبل به بانک مرکزی اعلام نموده اند، منابعی برای اعطای تسهیلات در اختیار ندارند.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی اضافه کرد: این که عده ای می گویند بانکهای خصوصی در پرداخت تسهیلات همچون تسهیلات تکلیفی از قانون تمکین نمی کنند، هجمه ای به بانکهای خصوصی است و بدون این که اطلاعی از فرآیند تأمین منابع و پرداخت تسیهلات داشته باشند، در اینباره صحبت می کنند. به تازگی خبری از جانب یکی از مسؤلان استانی انتشار یافته در خصوص این که بانکی اعلام نماید به علت نبود منابع، امکان پرداخت تسهیلات را ندارد، تخلف است و آنرا به تمام دستگاههای مختلف استانی ابلاغ نمود اما بانکها در شرایطی که منابع و وجوهی ندارند چطور می توانند تسهیلات پرداخت کنند؟
جمشیدی درباره پرداخت تسهیلات فرزندآوری اظهار داشت: اعطای تسهیلات فرزندآوری نخستین بار است که به بانکها تکلیف می شود و قطعا هر بانک و هر دستگاهی تلاش می کند در اجرای این سیاست کشور برای افزایش جمعیت مشارکت کند و مجلس هم برای افزایش جمعیت این برنامه و ارائه تسهیلات را به بانکها تکلیف کرده اما اشتباه این است که تصور می کنند همه بانکها از جنس بانکهای دولتی و مانند انها زیر مجموعه دولت هستند درحالی که بانکهای خصوصی در مقابل سپرده های مردم مسئول اند.
وی اضافه کرد: در روند پرداخت تسهیلات اگر زیانی متوجه بانکهای دولتی شود دولت امکان جبران آنرا دارد اما در بانکهای خصوصی خودشان باید این زیان را جبران کنند و در نهایت سهامداران صدمه می بینند و اگر امروز سهامداران از خرید سهام بانکی استقبال نمی کنند به این علت است که سهامداری بانکها در این شرایط جز زیان چیزی دیگری برای آنها نداشته است.



دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی افزود: نرخ ۱۸ درصدی سود سپرده بانکی با نرخ سود تسهیلات بسیار متفاوت می باشد. سود سپرده گذار سود ۱۸ درصدی را ماهانه دریافت می کند اما آیا تمام تسهیلات گیرنده هر ماه سود ۱۸ درصدی را پرداخت می کنند؟ اساسا اگر اقساط تسهیلات بازپرداخت شود، پرداخت سود تسهیلات به صورت یک ساله و ۶ ماهه و زمان دار است و در تسهیلات فرزندآوری پرداخت سود در طول ۱۰ سال انجام می شود و جبران زیان آن بر عهده خود بانک است و بانکها در اختیار سهامداران هستند.
جمشیدی با اشاره به اینکه تسهیلات تکلیفی تورم زا هستند، عنوان کرد: تسهیلات تکلیفی بعد از دریافت، به صورت آنی مصرف می شود و اساسا خانواده های نیازمند این تسهیلات را دریافت و مصرف می کنند. در شرایطی که پرداخت این تسهیلات، تکلیف می شود، منابع بانکها محدود است و ارائه همین تسهیلات این منابع را می کاهد. تولیدکننده ها به علت افزایش تورم به دنبال هر چه سریع تر خرید مواد اولیه و به روز رسانی تجهیزات خود هستند چونکه افزایش تورم هزینه های تولید را زیاد می کند ازاین رو درخواست تسهیلات از جانب تولیدکنندگان بسیار افزایش پیدا کرده اما بانکها نمی توانند تسهیلاتی با ارقامی که سال قبل به تولیدکنندگان داده اند را سال جاری عرضه کنند.
وی ضمن اشاره به اشاره به کاهش سپرده گذاری در شبکه بانکی اظهار داشت: سپرده گذاری در بانکها کاهش پیدا کرده و بنابراین است که بعضی از بانکها خلاف بانک مرکزی نرخ سود سپرده گذاری را بالا برده اند و حاضر هستند که تبعات و مجازات آنرا بپذیرند چونکه سپرده به اندازه مصرف وجود ندارد و اجبار در پرداخت تسهیلات تکلیفی سبب می شود که بانکها برای تأمین منابع از بانک مرکزی استقراض کنند و جریمه آنرا بپردازند و همه این اقدامات در نتیجه برای بانکها زیان ده است.
بیشتر بخوانید:
خبر مهم برای متقاضیان وام / دستورالعمل جدید تسهیلات خرد ابلاغ شد
مسیر استقراض دولت از بانک مرکزی غیر مستقیم شد

۲۲۰ ۴۶


منبع:

1401/05/13
13:35:25
0.0 / 5
289
تگهای خبر: بانك , بانك مركزی , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است