حركت سرمایه های خرد به سمت بازار بیت كوین

حركت سرمایه های خرد به سمت بازار بیت كوین به گزارش سیب پال اعتماد نوشت: یکی از اخبار مهمی که این ماه در سرخط رسانه های جهان قرار گرفت، رشد بهای بیت کوین بود؛ بهای این رمزارز باردیگر این روزها صعودی شده این در شرایطی است که در آذر ماه سال جاری قیمت آن در کانال ۱۸ هزار دلار قرار گرفته بود.


اما اواخر آذر به یک باره موتور بیت کوین روشن شد و نه تنها از سقف تاریخی خود در سه سال قبل عبور کرد، بلکه توانست در آخرین روز پاییز قله ۲۴ هزار دلار را هم فتح کند تا امیدها به سرمایه گذاری در این عرصه را بیشتر از گذشته افزایش دهد. بعد از سال نو میلادی ۲۰۲۱ هم این وضعیت ادامه پیدا کرد و هم اکنون که در هفته دوم ژانویه هستیم قیمت بیت کوین به بیشتر از ۴۰ هزار دلار رسیده است و تا این لحظه قیمت این ارز مجازی قله ۴۰ هزار و۵۷۰ دلار را هم رد کرده است. (یعنی رقمی بیشتر از یک میلیارد تومان) این در شرایطی است که نرخ بیت کوین، سال ۲۰۲۰ را در کانال ۷ هزار دلار شروع کرده بود و همه گیری کرونا سبب افت بهای آن شد بگونه ای که قیمت بیت کوین را طی چند روز به کمتر از ۴ هزار دلار رساند، اما مجدد بعد از چند ماه بازار با رشد قیمت همراه شد و تا کانال ۱۰ هزار دلار خویش را ترمیم کرد، اما الان این ارز مجازی به بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۷ تا امروز رسیده است.
در این میان کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ ارزش بیت کوین به علت سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ در این زمان افزایش یافته است ضمن آنکه بعضی بانکهای بزرگ رویه خویش را نسبت به دارایی های دیجیتال تغییر داده اند و ارزش بیت کوین به علت سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ در این ارز مجازی در مدت اخیر افزایش یافته اما امکان دارد حباب آن خالی شود.
این رشدهای پی در پی سبب شد تا برایان آرمسترانگ، مدیر اجرایی کوین بیس، درباره ریسک سرمایه گذاری در این بازار اخطار دهد. آرمسترانگ درباره این بازار نوشت: همانند سال ۲۰۱۷، بیت کوین امکان دارد بریزد، این بازار افت و خیزهایی دارد. قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷، کمتر از یک هزار دلار بود که به بیشتر از ۲۰ هزار دلار رسید و در نهایت در سال ۲۰۱۸، در کانال ۳ هزار دلار قرار گرفت، ما همه از رشد ناگهانی بیت کوین ذوق زده ایم، اما مهم می باشد بدانیم این دوره رشد قیمت با نوسان هم همراه می باشد. با این اظهارنظر آرمسترانگ مشخص است که سرمایه گذاری روی بیت کوین ریسک بالایی دارد و با عنایت به سابقه آن می توان پی برد که با این سرمایه گذاری می توان پول زیادی را به دست آورد یا همه چیز را به یک باره باخت.
کامران ندری، استاد اقتصاد و کارشناس حوزه پولی معتقد است؛ با عنایت به افزایش بالای قیمت بیت کوین در این شرایط سرمایه گذاری در این رمزارز نمی تواند از جانب مردم عادی صورت گیرد و هم اکنون به علت تحریم ها و سخت گیری در نقل و انتقالات ارزی بیشتر برخی نهادهای شبه دولتی یا نزدیک به جریان حاکمیت از این رمزارز برای معامله با نهادهای خارج از کشور بهره می گیرند.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به قیمت بیت کوین پارسال به «اعتماد» اظهار داشت: بهای این رمزارز سال پیش در محدوده ۱۰ هزار دلار قرار داشت و بسیار کمتر از امروز بود و سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ در این عرصه سبب رشد چند برابری آن شده است، اما این نکته را نباید فراموش کرد که ریسک سرمایه گذاری در این رمزارزها کم نیست و به همان نسبت که با افزایش قیمت همراه هستند، ریزش های زیادی را هم به همراه دارند. ندری در پاسخ به این پرسش که مردم در ایران چقدر از سرمایه گذاری در این عرصه استقبال می کنند، اضافه کرد: مردم عادی آشنایی و توان مالی برای سرمایه گذاری در این رمزارزها را ندارند و به ندرت پیش می آید فردی دارایی اش را برای کسب سود بیشتر وارد این حوزه کند، چونکه اغلب مردم در ایران ریسک گریزند و با سرمایه های اندک خود دنبال حضور در این عرصه نیستند. این کارشناس پولی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در بورس، طلا و دلار قابل مقایسه با سرمایه گذاری در رمزارزها نیست، تصریح کرد: سرمایه گذاری در بیت کوین هم اکنون از جانب برخی صرافی ها به صورت غیررسمی انجام می شود که تعدادشان هم محدود است، اما موانع جدی جهت استفاده از این رمزارزها در ایران وجود دارد.
ندری ضمن اشاره به شدت تحریم ها و عدم انتقال منابع ارزی اظهار داشت: هم اکنون برخی معاملات اقتصادی با نهادهایی در خارج از کشور از این رمزارز انجام می شود که آن هم برای همه معاملات نیست و در همه زمینه ها کاربرد ندارد. ازاین رو سرمایه خرد برای حضور در بازار بیت کوین، نه سود بالایی دارد و نه می تواند امیدوار به کاهش نیافتن ارزش سرمایه باشد. بر طبق این گزارش؛ بیت کوین یک دارایی بسیار پرریسک است. نوسانات قیمت آن بالاست و حتی با تجربه ترین سرمایه گذاران این حوزه هم با احتیاط معاملات را انجام می دهند. بدون اغراق، سرمایه گذاری در بیت کوین واقعا خطرناک تر از دیگر دارایی هاست. تابحال بارها اتفاق افتاده که قیمت بیت کوین طی چند ماه بیشتر از ۸۰ درصد ارزشش را از دست داده است. نکته حایز اهمیت اینجاست که این اتفاق چندین بار در طول عمر بیت کوین رخ داده است.
ضمن آنکه حوزه ارزهای دیجیتال به علت نوظهور بودنش، به مکان مناسبی برای کلاهبرداران بدل شده است. این کلاهبرداران با سوءاستفاده از آگاهی کم فعالان این حوزه، آنها را به دام انداخته و عموما ضررهای هنگفتی را به آنها وارد می کنند. سایت هایی وجود دارند که ادعا می کنند با سرمایه گذاری در بیت کوین سرمایه افراد را دوبرابر می کنند یا در کوتاه مدت زندگی شان را ازاین رو به آن رو می کنند، اما بیشتر این وبسایت ها در واقع افراد را ترغیب به ورود به یک طرح کاملا کلاهبرداری می کنند. این دسته وبسایت ها معمولا پول ها را از راه اینترنت از افراد مختلف دریافت می کنند و به آنها وعده بازدهی سود مناسب می دهند و برای آن هم که اعتماد افراد را جلب کنند، در ماه های ابتدایی به صورت مرتب سودها را پرداخت می کنند و در نهایت دیگر خبری از آنها نمی گردد.
این وبسایت ها معمولا امکان دعوت دیگران توسط کاربران را هم ایجاد می کنند و بار دیگر با وعده های دروغین، افراد بیشتری را جذب می کنند. این روند چیزی حدود سه الی چهار ماه ادامه می یابد تا جایی که از روز بعد دیگر وجود خارجی ندارند و وبسایت شان هم از دسترس خارج می شود. دیگر نه خبر از پرداخت سود است و نه ادعاهای دروغین؛ فقط کاربران مانده اند و پولی که از دست داده اند. استخراج بیت کوین، متهم اول افزایش مصرف برق مصطفی رجبی مشهدی، معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران می گوید: بالا رفتن نرخ بیت کوین که یک زمان هشت هزار دلار بود و الان به بیشتر از ۳۰ هزار دلار رسیده سبب افزایش تعداد استخراج کنندگان شده است. ارزانی نرخ برق در کشورمان هم عامل دیگری در افزایش علاقه مندان به استخراج رمزارزها شده است.
وی معتقد است: برخی ادعا می کنند حدود ۵۰۰ مگاوات برق توسط استخراج کنندگان ارزهای مجازی به صورت غیرمجاز مصرف می شود که البته میزان صحیح تر رقم بیشتر از ۳۰۰ مگاوات است.
استخراج بیت کوین در ابعاد بالا احتیاج به نصب تعداد زیادی کامپیوتر با قابلیت استخراج رمزارزها دارد. معمولا تعداد بالای کامپیوتر در مکانی که به اصطلاح مزرعه نامیده می شود به کار استخراج رمزارزها مشغول می شوند.
استخراج کنندگان بیت کوین بابت استخراج رمزارزها مقداری بیت کوین پاداش می گیرند. ازاین رو تعداد بیشتر ماشین های استخراج به معنای درآمد بیشتر است. 223224


منبع:

1399/10/23
12:18:31
0.0 / 5
968
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اینترنت , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است