كارشناس اقتصادی: صندوق ضمانت سپرده ها نقش دایمی پیدا كند

كارشناس اقتصادی: صندوق ضمانت سپرده ها نقش دایمی پیدا كند سیب پال: تهران- یك تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: صندوق ضمانت سپرده ها باید نقش دایمی پیدا كند و در بعضی مقاطع، مدیریت تسویه در نظر گرفته شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسین عبده تبریزی» عصر یكشنبه در نشست «حل و فصل بحران بانكی» در جمع دانشجویان دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران اضافه كرد: باید ساختار سپرده ها اصلاح شود.
صندوق ضمانت سپرده ها در سال 1392 برپایه ماده 95 برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد.
هدف از این اقدام، پشتیبانی از سپرده گذاران به وسیله تضمین بازپرداخت وجوه متعلق به سپرده گذاران بانك ها و سایر موسسه های اعتباری عضو در صورت ورشكستگی بود.
صندوق ضمانت سپرده به صورت یك نهاد عمومی غیردولتی است كه منابع آن از محل حق عضویت بانك ها و موسسه های مالی و اعتباری و از محل 25صدم درصد سپرده های بانكی تامین می گردد.
تاكنون 38 بانك و موسسه مالی و اعتباری عضو این صندوق شده اند.

** مساله اساسی ما نظام بانكی است
مشاور وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: سودی كه بانك پرداخت می كند باید با رشد ملی متناسب باشد كه دو تا سه درصد است اما با تورم 10 درصد، پرداخت 28 تا 34 درصد سود به مشكل اساسی تبدیل می گردد.
وی ادامه داد: پرداخت سودهای بالا به سپرده های بانكی از 2سال پایانی دولت دهم شروع شد و دولت یازدهم نباید اجازه تداوم این فرآیند را می داد اما به علت كاستی ها در تشخیص حقوقی ادامه یافت.
این اقتصاددان اضافه كرد: با كنترل تورم، سودهایی از جانب برخی بانك ها و موسسه ها پرداخت گردید كه درآمد دستگاه بانكی متناسب با آن نبود اما این سود توزیع شد تا 'بانك های بد' حیات داشته باشند.
«كاهش نرخ سود با وقفه ای چهار ساله، در شرایطی كه مقدار زیادی پول انباشته شده بود شروع شد اما باید تمهیدات لازم برای كنترل نرخ تورم و حل و فصل بحران صورت می گرفت».
عبده تبریزی ادامه داد: بانك مركزی چند بار نرخ سود را كاهش داده بود اما این دفعه جدی تر پیش رفت و سال گذشته با اعتراض خیلی از بانك های بد روبرو شد.

** اقتصاد كشور مریض رو به مرگ نیست
این استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: اقتصاد كشور به گونه ای نیست كه مریض باشد و باید دفن شود؛ بلكه قابل اصلاح است و باید روی جزئیات و سیاست ها كار شود.
به گفته وی، بیش از یك سوم بحران های بانكی به بحران ارزی می انجامد.
وی افزود: بسته سیاست نظارتی باید اصلاح و ملاحظات سیاست بودجه ای به كار بسته شود و باید كمك كرد بانك مركزی بتواند با مسائل پیش رو به خوبی روبرو شود.
به گفته وی، همینطور می توان برای كاهش هزینه های دولت و جلوگیری از تامین مالی بی رویه با استفاده از بازار بدهی كوشش كرد.
به گزارش سیب پال به نقل از ایرنا، رییس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران امروز (یكشنبه) اظهار داشت: استاندارد بین المللی كفایت سرمایه بانك ها 12 درصد و در ایران حدود چهار درصد است كه باید با همت مجموعه قوای كشور برای اصلاح ساختار مالی بانكی گام های بزرگ تری برداشت.
«ولی الله سیف» اضافه كرد: مدل جدید نظارتی بر اساس دستورالعمل اتحادیه اروپا تهیه و تدوین شد و در شرف استقرار است تا بانك ها تحت نظارت دقیق بانك مركزی قرار گیرند.
وی از عرضه یك میلیارد و 200 میلیون دلار ارز ناشی از صادرات غیرنفتی در سامانه نظام یكپارچه معاملات ارزی (نیما) و نظام بانكی كشور اطلاع داد و اضافه كرد: با وجود مقاومت برخی صادركنندگان، بعد از گذشت یك ماه از تصمیم جدید ارزی، شاهد عرضه ارز ناشی از صادرات از جانب صادركنندگان در سامانه نیما و نظام بانكی هستیم.
دولت از بیست و یكم فروردین ماه یكسان سازی نرخ ارز را با بیان قیمت هر دلار 4200 تومان كلید زد و در ایام گذشته ضمن تهیه و تصویب دستورالعمل های تامین ارز مورد نیاز هموطنان در دولت، شیوه های تخصیص ارز را اعلام نمود.
سامانه نظام یكپارچه معاملات ارزی (نیما) سوم اردیبهشت ماه با هدف تجمیع منابع و مصارف ارزی كشور و تخصیص به موقع ارز به متقاضیان با حضور معاون اول رییس جمهوری و مدیران عامل بانك ها در بانك مركزی رونمایی گردید.
اقتصام*6984*1961*


1397/02/24
13:55:31
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , سپرده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
جدیدترین مطالب مرتبط در سیب پال
نظرات بینندگان سیب پال در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سیب پال sibPal

سیب پال

اخبار اقتصادی

sibpal.ir - حقوق مالکیتی سایت سیب پال محفوظ است